Ухвала
від 29.02.2024 по справі 697/1420/23
КАНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 697/1420/23

Провадження № 2-о/697/9/2024

У Х В А Л А

щодо вирішення питання про залучення адвоката

29 лютого 2024 року м. Канів

Канівський міськрайонний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді Скирди Б.К.,

присяжних Туз Т.М., Радченко О.О.,

за участю секретаря Васянович Ю.В.,

представника заінтересованої особи Міністерства оборони України Пристая Т.О. (в режимі відеоконференції),

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Канів Черкаської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Степанецької сільської ради Черкаського району Черкаської області про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Канівського міськрайонного суду Черкаської області перебуває цивільна справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Степанецької сільської ради Черкаського району Черкаської області про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

18.12.2023 до Канівського міськрайонного суду Черкаської області повернулись матеріали справи та надійшов висновок експерта за результатами судово-психіатричної експертизи № 646 від 01.12.2023.

В судовому засіданні поставлено на обговорення питання стосовно залучення до участі у справі адвоката особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною.

Заявник ОСОБА_1 у судове засідання не з`явився у зв`язку з перебуванням в лавах ЗСУ, направив до суду клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Представник заінтересованої особи Органу опіки та піклування Степанецької сільської ради ОТГ Черкаської області в судове засідання не з`явився, подав до суду заяву про розгляд справи за його відсутності.

Представник заінтересованої особи Міністерства оборони України в судовому засіданні щодо вирішення поставленого на обговорення питання не заперечує.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Згідно з ч. 1 ст. 299 ЦПК України, справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до п. 24 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу», право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами мають особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

Враховуючи те, що в матеріалах справи відсутні відомості про те, що інтереси ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , представляє адвокат, суд вважає за необхідне з власної ініціативи залучити представника особи, щодо якої розглядається питання про визнання недієздатною, з числа адвокатів Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Керуючись ст.ст. 253, 254, 258-260, 299 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Доручити Золотоніському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити представника (адвоката) ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Відкласти судове засідання на 11:00 год. 03.04.2024.

В судове засідання викликати учасників судового процесу.

Копію ухвали направити директору Золотоніському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Б . К . Скирда

Присяжні: Т. М. Туз

О. О. Радченко

Дата ухвалення рішення29.02.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117343199
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —697/1420/23

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Скирда Б. К.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Скирда Б. К.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Скирда Б. К.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Скирда Б. К.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Скирда Б. К.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Скирда Б. К.

Ухвала від 14.09.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Скирда Б. К.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Скирда Б. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні