Ухвала
від 27.02.2024 по справі 295/1661/24
ЖИТОМИРСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа №295/1661/24 Головуючий у 1-й інст. Лєдньов Д. М.

Категорія 55 Доповідач Талько О. Б.

У Х В А Л А

27 лютого 2024 року

Житомирський апеляційнийсуд ускладі :

Головуючої суддіТалько О.Б.,

суддів : Шевчук А.М.,

Трояновської Г.С.,

вирішуючи питанняпро відкриттяапеляційного провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на ухвалу Богунського районного суду м. Житомира від 1 лютого 2024 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради про судовий захист порушених цивільних прав,

в с т а н о в и в:

Рішенням Богунського районного суду м. Житомира від 1 лютого 2024 року відмовлено у відкритті провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради про судовий захист порушених цивільних прав.

21 лютого 2024 року позивачкою подано до суду апеляційну скаргу, з порушенням строку на апеляційне оскарження зазначеного рішення. В апеляційній скарзі заявлено клопотання про поновлення строку, в обгрунтування якого заявниця вказує,що не мала можливості своєчасно подати апеляційну скаргу у зв`язку з тим, що копію оскаржуваної ухвали отримала лише 17 лютого 2024 року. Вважає, що строк на апеляційне оскарження пропущений з поважних причин та просить задовольнити клопотання.

Розглянувши клопотання, суд приходить до висновку про наявність підстав для поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

Відповідно до вимог ст.127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 354 ЦПК України, апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження : на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду; на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

З матеріалівсправи вбачається,що 1 лютого 2024 року Богунським районним судом м. Житомира постановлена ухвала. Згідно, з супровідним листом від 1 лютого 2024 року, суд 1-ї інстанції направив позивачці копію ухвали, для відома.

Відомостей про її отримання, в матеріалах справи відсутні.

З огляду на наведене, заявниця була позбавлена можливості оскаржити ухвалу суду 1-ї інстанції у встановлені законом строки, а тому клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали суду підлягає до задоволення.

Керуючись ст.127 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Клопотання ОСОБА_1 задовольнити.

Поновити строк ОСОБА_1 на апеляційне оскарження ухвали Богунського районного суду м. Житомира від 1 лютого 2024 року .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуюча Судді :

СудЖитомирський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення27.02.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117344702
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —295/1661/24

Ухвала від 03.05.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Осіян Олексій Миколайович

Постанова від 19.03.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Талько О. Б.

Постанова від 19.03.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Талько О. Б.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Талько О. Б.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Талько О. Б.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Талько О. Б.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Лєдньов Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні