Ухвала
від 28.02.2024 по справі 401/1741/15-ц
СВІТЛОВОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 401/1741/15-ц

Провадження № 6/401/37/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 лютого 2024 року Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області в складі головуючого судді Волошиної Н.Л., за участю секретаря судового засідання Яцини А.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Світловодську заяву ОСОБА_1 про заміну сторони її правонаступником та визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню, заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , заступник начальника Світловодського відділу Державної виконавчої служби в Олександрійському районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Одеса) Щербина Вікторія Юріївна, державний виконавець Світловодського відділу Державної виконавчої служби в Олександрійському районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Одеса) , -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області з вказаною заявою та просить замінити сторону стягувача по цивільній справі на правонаступника та визнати таким, що не підлягає виконанню виконавчий лист №3, виданий 21 листопада 2018 року на виконання рішення Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області від 05 вересня 2018 року.

З матеріалів справи вбачається, що 27 жовтня 2021 року у цивільній праві № 401/1741/15-ц, провадження № 6/401/87/21, ухвалою Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області замінено сторону стягувача по справі № 401/1741/15-ц Публічне акціонерне товариство «Банк «Фінанси та Кредит» на його правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інвестиційні рішення та стратегії». (а.с.145-148, т. 3)

Згідно з ч. 1 ст. 4 Цивільного процесуального кодексу України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Згідно ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до п. 3, 4Постанови Пленуму Верховного Суду України №14 від 26 грудня 2003 року «Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність органів і посадових осіб державної виконавчої служби та звернень учасників виконавчого провадження», скарги, заяви, подання мають відповідати загальним вимогам щодо форми та змісту позовної заяви, передбаченим положеннямиЦПК України. Учасник виконавчого провадження (особа, залучена до проведення виконавчих дій), який звернувся до суду зі скаргою, заявою (поданням), бере участь у їх розгляді як заявник, а інші учасники цього провадження, прав і обов`язків яких безпосередньо стосується зазначене звернення, - як заінтересовані особи.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку про необхідність залучення до участі у справі як заінтересованої особи, Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інвестиційні рішення та стратегії», так як рішення у справі може вплинути на права та обов`язки Товариства.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 53, 258-260, 447-449 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у розгляді заяви ОСОБА_1 про заміну сторони її правонаступником та визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню, заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , заступник начальника Світловодського відділу Державної виконавчої служби в Олександрійському районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Одеса) Щербина Вікторія Юріївна, державний виконавець Світловодського відділу Державної виконавчої служби в Олександрійському районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Одеса), як заінтересовану особу, Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інвестиційні рішення та стратегії» (Україна, 39600, Полтавська обл., місто Кременчук, вул. Першотравнева, будинок 20-А, к. 7, код ЄДРПОУ 43455689).

Зобов`язати заявника ОСОБА_1 невідкладно направити заінтересованій особі Товариству з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інвестиційні рішення та стратегії» копію заяви з додатками та представити суду докази такого направлення в строк, що не перевищує 5 днів з моменту отримання копії даної ухвали.

Роз`яснити заявнику, що у разі невиконання даної вимоги заява буде повернута з підстав ч. 4 ст. 183 ЦПК України.

Роз`яснити заінтересованій особі право в 15-ти денний строк з дня вручення їй копії ухвали надіслати (надати) до суду пояснення щодо заяви, з додержанням вимог ст. 181 ЦПК України.

У разі ненадання заінтересованою особою пояснень у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити заінтересованій особі, що відповідно до положень ст. 95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством.

Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу.

Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили в порядку, передбаченому ст. 261 ЦПК України.

Суддя Світловодського міськрайонного суду

Кіровоградської області Н.Л. Волошина

СудСвітловодський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117353276
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —401/1741/15-ц

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Волошина Н. Л.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Волошина Н. Л.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Волошина Н. Л.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Волошина Н. Л.

Ухвала від 27.10.2021

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Гармаш Т. І.

Ухвала від 28.05.2020

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Іващенко В. М.

Ухвала від 13.05.2020

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Іващенко В. М.

Ухвала від 30.04.2020

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Волошина Н. Л.

Ухвала від 18.03.2020

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Волошина Н. Л.

Ухвала від 14.01.2020

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Гармаш Т. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні