Ухвала
від 22.02.2024 по справі 350/98/24
РОЖНЯТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 350/98/24

Номер провадження 2-о/350/39/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 лютого 2024 року селище Рожнятів

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

в складі :

головуючого судді Бейка А.М.,

секретаря судового засідання Маєвської С.П.,

присяжних Туза М.П.,

Гуліватого Ю.Б.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду селища Рожнятів у порядку окремого провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування Спаської сільської ради Калуського району Івано-Франківської області, ОСОБА_2 про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки,

з участю учасників справи:

заявника ОСОБА_1 , представника заінтересованої особи ОСОБА_2 ОСОБА_3 ,

суд, -

в с т а н о в и в :

Зважаючи на складність у викладенні повного рішення суду, відповідно до ч.6 ст.259ЦПК України суд вважає за можливе відкласти складення повного тексту ухвали на строк не більш як п`ять днів з дня оголошення вступної та резолютивної частин ухвали.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.103, 105, 252, 258-261, п.12 ч.1 ст.353, ст.354 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Призначити у цивільній справі №350/98/24 за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування Спаської сільської ради Калуського району Івано-Франківської області, ОСОБА_2 про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки, судово-психіатричну експертизу, на вирішення якої поставити такі питання:

- Чи хворіє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителька АДРЕСА_1 хронічним, стійким психічним розладом та яким саме?

- Якщо ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 хворіє хронічним, стійким психічним розладом, то чи здатна вона усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними?

- Чи може ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 брати участь у судовому засіданні?

Проведення експертизи доручити експертам Івано-Франківської філії судових експертиз Державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України» (76011, вул.Медична, 15 м.Івано-Франківськ).

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за статтями 384, 385 КК України за давання завідомо неправдивого висновку і відмову від давання висновку.

Направити експертам для виконання копію цієї ухвали та матеріали цивільної справи №350/98/24.

Провадження у справі на час проведення експертизи зупинити.

Зобов`язати заявника ОСОБА_1 забезпечити явку (доставку) ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 до Івано-Франківської філії судових експертиз Державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України» (76011, м.Івано-Франківськ, вул.Медична, 15) у визначений експертом день та час.

Копію ухвали направити для відома учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно.

Учасники справи мають право подати апеляційну скаргу на ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Івано-Франківського апеляційного суду.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвалу суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Головуючий суддя А.М.Бейко

Присяжні М.П. Туз

Ю.Б. Гуліватий

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117354305
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки, з участю учасників справи: заявника ОСОБА_1 , представника заінтересованої особи ОСОБА_2 ОСОБА_3 , суд

Судовий реєстр по справі —350/98/24

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

Бейко А. М.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

Бейко А. М.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

Бейко А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні