Ухвала
від 22.02.2024 по справі 317/6911/23
ЗАПОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 317/6911/23

Провадження № 2/317/212/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 лютого 2024 року м. Запоріжжя

Запорізький районний суд Запорізької області у складі:

головуючого судді Нікітіна В.В.

при секретарі Погосян А.О.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду у загальному позовному провадженні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Запорізького відділу державної виконавчої служби у Запорізькому районі Запорізької області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про звільнення майна з-під арешту, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Запорізького районного суду Запорізької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Запорізького відділу державної виконавчої служби у Запорізькому районі Запорізької області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про звільнення майна з-під арешту.

До закінчення підготовчого провадження до суду надійшло клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Козиряцької І.М. про заміну первісного відповідача - Запорізького відділу державної виконавчої служби у Запорізькому районі Запорізької області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) на належних відповідачів Київський відділ державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків), Широківська сільська рада Запорізького району Запорізької області, Товариство з обмеженою відповідальністю «Мдіна, Лтд», Сільськогосподарське Товариство з обмеженою відповідальністю «Славутич», Товариство з обмеженою відповідальністю «Сільгосптехнологія», Товариство з обмеженою відповідальністю «Маїс-Агро», Товариство з обмеженою відповідальністю «Неовак», Товариство з обмеженою відповідальністю «Укр-Агро-Пром», Товариство з обмеженою відповідальністю «Юридична компанія «Бонус», Приватне акціонерне товариство «Відрадненське», оскільки позов пред`явлений до неналежної особи.

Належним чином повідомлені про дату, час та місце проведення підготовчого судового засідання сторони до суду не з`явились.

Розглянувши клопотання, матеріали позовної заяви, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним.

Згідно постанови Великої Палати Верховного Суду від 26.11.2019 у справі № 905/386/18 (провадження № 12-85гс19), відповідачем у справах за позовами про звільнення з-під арешту майна є боржник або особа, в інтересах якої накладено арешт на майно у виконавчих провадженнях, оскільки задоволення такого позову може безпосередньо вплинути на права та законні інтереси сторін спірних відносин щодо такого майна.

Також в цій же постанові зазначено, що орган державної виконавчої служби у відповідних випадках може залучитися судом до участі у справах як третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Суд приходить до висновку про необхідність заміни первісного відповідача - Запорізького відділу державної виконавчої служби у Запорізькому районі Запорізької області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) на належних відповідачів Київський відділ державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків), Широківська сільська рада Запорізького району Запорізької області, Товариство з обмеженою відповідальністю «Мдіна, Лтд», Сільськогосподарське Товариство з обмеженою відповідальністю «Славутич», Товариство з обмеженою відповідальністю «Сільгосптехнологія», Товариство з обмеженою відповідальністю «Маїс-Агро», Товариство з обмеженою відповідальністю «Неовак», Товариство з обмеженою відповідальністю «Укр-Агро-Пром», Товариство з обмеженою відповідальністю «Юридична компанія «Бонус», Приватне акціонерне товариство «Відрадненське» та залучення до участі у справі як третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Запорізького відділу державної виконавчої служби у Запорізькому районі Запорізької області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Керуючись ст. 51 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Замінити первісного відповідача Запорізького відділу державної виконавчої служби у Запорізькому районі Запорізької області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) на належних відповідачів Київський відділ державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) (м. Харків, вул. Студентська, буд.5/4), Широківська сільська рада Запорізького району Запорізької області (Запорізька область, Запорізький район, с. Широке, вул. Центральна, буд.1, ЄДРПОУ 26013402), Товариство з обмеженою відповідальністю «Мдіна, Лтд» (м. Запоріжжя, вул. Незалежної України, буд.49, ЄДРПОУ 13625993), Сільськогосподарське Товариство з обмеженою відповідальністю «Славутич» (Полтавська область, с. Малі Сорочинці, вул. Хомутецька, буд.100, ЄДРПОУ 13953262), Товариство з обмеженою відповідальністю «Сільгосптехнологія» (Полтавська область, Полтавський район, с. Селещина, вул. Паркова, буд.23б, ЄДРПОУ 37667574), Товариство з обмеженою відповідальністю «Маїс-Агро» (м. Харків, пр. Петра Григоренка, буд.14, ЄДРПОУ 37368075), Товариство з обмеженою відповідальністю «Неовак» (м. Київ, вул. Юлія Іллєнка, буд.81а, офіс 117, ЄДРПОУ 39971379), Товариство з обмеженою відповідальністю «Укр-Агро-Пром» (м. Харків, пров. Метизний, буд.5, ЄДРПОУ 37447209), Товариство з обмеженою відповідальністю «Юридична компанія «Бонус» (м. Київ, вул. Оноре де Бальзака, буд.16, ЄДРПОУ 40904740), Приватне акціонерне товариство «Відрадненське» (Запорізька область, Запорізький район, с. Відрадне, вул. Перемоги, буд.3, ЄДРПОУ 00852186) у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Запорізького відділу державної виконавчої служби у Запорізькому районі Запорізької області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про звільнення майна з-під арешту.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 про звільнення майна з-під арешту в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Запорізький відділ державної виконавчої служби у Запорізькому районі Запорізької області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (м. Запоріжжя, вул. Героїв 93-ї бригади, ЄДРПОУ 35036905).

Копії ухвали, позовної заяви та доданих документів надіслати учасникам справи.

Запропонувати відповідачамв п`ятнадцятиденнийстрок здня врученняданої ухвалипро відкриттяпровадження усправі надіслати на адресу суду відзив на позовну заяву і всі докази, що обґрунтовують заперечення проти позову.

Роз`яснити відповідачам, що відповідно до ч.ч. 4-8 ст. 178 ЦПК України копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) ним одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

До відзиву, який відповідач подає до суду, слід додати:

1)докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем;

2)документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

До відзиву, підписаного представником відповідача, слід додати оригінал довіреності чи іншого документа, що підтверджує повноваження представника відповідача.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд буде вирішувати справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити, що позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом десяти днів з дня отримання відзиву, а відповідач заперечення щодо відповіді на відзив протягом десяти днів з дня отримання відповіді на відзив із додержанням вимог щодо надіслання (надання) копій відповіді на відзив, заперечень та доданих до них документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Відкласти підготовче судове засідання у даній цивільній справі на 10 год. 00 хв. 26 березня 2024 року.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://zp.zp.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя В.В.Нікітін

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117355629
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення майна з-під арешту

Судовий реєстр по справі —317/6911/23

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Нікітін В. В.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Нікітін В. В.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Нікітін В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні