Ухвала
від 01.03.2024 по справі 215/1036/24
ТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 215/1036/24

2-о/215/62/24

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

01 березня 2024 року суддя Тернівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Камбул М.О. ознайомившись із заявою ОСОБА_1 (місце проживання за адресою: АДРЕСА_1 ),заінтересовані особи: ОСОБА_2 (місце проживання за адресою: АДРЕСА_1 ), Виконавчий комітет Тернівської районної у місті Кривому Розі ради (місцезнаходження за адресою: 50079, м. Кривий Ріг, вул. Короленка, 1А), про встановлення факту, що має юридичне значення,-

ВСТАНОВИВ:

15.02.2024 представник заявника, Скоробагатько В.Ю., який діє в інтересах ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про встановлення факту, що має юридичне значення, в якій просить встановити факт перебування на утриманні заявника неповнолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , для отримання соціальних пільг та звільнення з військової служби.

Заява, відповідно до ст. 316 ЦПК України, територіально підсудна Тернівському районному суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Зміст заяви відповідає вимогам ст. 318 ЦПК України.

На підставі ч.1, п. 5 ч.2 ст. 293, п. 1 ч. 1 ст. 315 ЦПК України, дана категорія справи підлягає розгляду в порядку окремого провадження.

Підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження в справі відсутні. Заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

На підставі викладених норм права, дана заява підлягає розгляду в порядку окремого провадження.

Згідно ч. 3,4 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Як вбачається із заяви про встановлення факту перебування дитини на утриманні заявника, даний факт необхідний для надання ОСОБА_1 соціальних пільг, прав, компенсацій та гарантій, передбачених ЗУ "Про військову службу та військовий обов`язок", ЗУ "Про мобілізацію та мобілізаційну підготовку", крім того представник вказує, що на теперішній час заявник проходить військову службу у ВЧ НОМЕР_1 , а тому рішення в справі може призвести до звільнення заявника з вйськової служби.

Відповідно до п. 6-1 с. 18 ЗУ "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", членам сімей військовослужбовців, які проходять військову службу в особливий період, що оголошується відповідно до Закону України "Про оборону України", гарантується виплата грошового забезпечення цих військовослужбовців у разі неможливості ними його отримання під час участі у бойових діях та операціях. У такому разі виплата грошового забезпечення здійснюється членам сімей військовослужбовців, зазначеним у пункті 6 статті 9 цього Закону.

Порядок виплати грошового забезпечення зазначеним у цьому пункті членам сімей військовослужбовців визначається Міністерством оборони України, іншими центральними органами виконавчої влади, що здійснюють керівництво військовими формуваннями та правоохоронними органами, а також військовими формуваннями, правоохоронними і розвідувальними органами, в яких передбачено проходження військової служби військовослужбовцями.

З огляду на викладені обставини та норми права, суд приходить до висновку про необхідність залучення в якості заінтересованих осіб ІНФОРМАЦІЯ_2 , та Міністерство оборони України.

Крім того, згідно свідоцтва про народження № НОМЕР_2 від 06.07.2012, ІНФОРМАЦІЯ_3 народилася ОСОБА_3 , у відомостях про батьків вказано: батько - ОСОБА_4 , мати ОСОБА_5 , тому суд вважає, що слід залучити в якості заінтересованої особи батька неповнолітньої дитини, ОСОБА_4 .

Керуючись ст. ст. 12, 260, 261, 293, 294, 315-318 ЦПК України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Виконавчий комітет Тернівської районної у місті Кривому Розі ради, про встановлення факту, що має юридичне значення.

Залучити до участі у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Виконавчий комітет Тернівської районної у місті Кривому Розі ради, про встановлення факту, що має юридичне значення, в якості заінтересованих осіб: ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 , РНОКПП НОМЕР_3 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_2 ), ІНФОРМАЦІЯ_5 (місцезнаходження за адресою: 50031, м. Кривий Ріг, вул. вул. Женевська 1а), Міністерство оборони України (місцезнаходження за адресою: 03168, місто Київ, пр-т Повітрофлотський, буд. 6, код ЄДРПОУ 00034022).

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження, який призначити на 11-30 год. 03.04.2024, в приміщенні Тернівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області у залі судових засідань № 3, що знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Ухтомського, буд. № 23, каб. № 304.

Визначити заінтересованим особам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на заяву. У зазначений строк заінтересовані особи мають право надіслати суду відзив на заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти заяви.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів заінтересовані особи зобов`язані надіслати іншим учасникам справи.

Про дату проведення судового засідання повідомити заявника, заінтересовані особи та викликати їх.

Повідомити учасників справи про наявність у суді технічної можливості брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://tr.dp.court.gov.ua/sud0441/gromadyanam/csz/.

Копію ухвали суду про прийняття до розгляду та відкриття провадження по справі в порядку окремого провадження надіслати заявнику, а заінтересованим особам - копію даної ухвали, а також копію заяви з доданими до неї документами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Ухвалу складенота підписаносуддею 01березня 2024 року.

Суддя:

Дата ухвалення рішення01.03.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117362673
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —215/1036/24

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Остапенко В. О.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Остапенко В. О.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Остапенко В. О.

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Остапенко В. О.

Рішення від 03.04.2024

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Камбул М. О.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Камбул М. О.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Камбул М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні