Ухвала
від 01.03.2024 по справі 133/3749/23
КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 133/3749/23

Номер провадження 2/133/305/24

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

01.03.24 м. Козятин

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

В складі:

Головуючого судді Щерби Н.Л.,

за участю секретаря Білокура Д.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , представник позивача адвокат Пилипчук Володимир Олексійович, до ОСОБА_2 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: орган опіки та піклування виконавчого комітету Козятинської міської ради Вінницької області, про визначення місця проживання дитини з батьком та звільнення від сплати аліментів, -

ВСТАНОВИВ:

Представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Пилипчука В.О. звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 , третя особа: орган опіки та піклування виконавчого комітету Козятинської міської ради Вінницької області, про визначення місця проживання дитини з батьком та звільнення від сплати аліментів. У вказаній позовній заяві позивач просить суд визначити місце проживання неповнолітньої доньки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , разомз із ним батьком ОСОБА_1 за місцем його реєстрації або проживання; звільнити його від сплати аліментів на користь відповідача на утримання неповнолітньої доньки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі частки з усіх видів його заробітку (доходу) до поновліття доньки, а також звільнити його від сплати заборгованості по аліментам, починаючи з 06 вересня 2022 року.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 24листопада 2023 року її було передано для розгляду судді Щербі Н Л.

Ухвалою суду від 01 грудня 2023 року в даній справі було відкрито провадження, вирішено розглядати справу у порядку загального позовного провадження, по справі призначено підготовче засідання.

Позивач ОСОБА_1 та його представник - адвокат Пилипчук В.О. у підготовче засідання не з`явилися, однак надав до суду заяву про розгляд справи без їх участі та про підтримання позовних вимог.

Відповідач ОСОБА_2 в підготовче засідання не з`явилася, надала до суду заяву про розгляд справи без її участі та про визнання позовних вимог.

Представник третьої особи Пахольчук В. в підготовче засідання не з`явився, надав до суду заяву про розгляд справи без його участі.

Враховуючи, що сторони не прибули в підготовче засідання, суд, вважає за можливе, здійснювати судовий розгляд без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, відповідно до вимог ч.2 ст.247 ЦПК України.

При цьому, підстав для відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви у відповідності до вимог ст.198, ст. 223 ЦПК України судом встановлено не було, учасники справи таких клопотання не заявляли.

У підготовчому судовому засіданні, у відповідності до ст. 189 ЦПК України, виконано завдання підготовчого провадження: остаточно встановлено позовні вимоги, з`ясовано питання про коло осіб, які братимуть участь у справі, визначено обставини, що необхідно встановити для вирішення спору, з`ясовано, якими доказами позивач та відповідач будуть обґрунтовувати свої доводи, встановлено порядок дослідження доказів: надання вступного слова учасникам справи, з`ясування обставин, на які учасники справи посилаються як на вимогу своїх вимог та заперечень, шляхом надання пояснень, викладених в заявах по суті справи, дослідження письмових доказів

Згідно із ст. 197 ЦПК України, до судового розгляду проведені підготовчі дії, які є достатніми для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно положень ч. 5 ст. 19 СК України орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

У зв`язку з вищевикладеним, суд вважає за необхідне витребувати у органу опіки та піклування виконавчого комітету Козятинської міської ради висновок про доцільність або недоцільність визначення місця проживання дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , разом із батьком ОСОБА_1 .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 13, 43, 48, 49, 58, 64, 197-200, ч.2 ст.247, 258-261 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження по цивільній справі за позовом за позовом ОСОБА_1 , представник позивача адвокат Пилипчук Володимир Олексійович, до ОСОБА_2 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: орган опіки та піклування виконавчого комітету Козятинської міської ради Вінницької області, про визначення місця проживання дитини з батьком та звільнення від сплати аліментів.

Судове засідання для розгляду справи по суті призначити на 15 годину 30 хвилин 15 березня 2024 року в приміщенні Козятинського міськрайонногосуду Вінницької області, за адресою: вул.Грушевського, 64, м. Козятин, Вінницької області.

Витребувати у Органу опіки та піклування виконавчого комітету Козятинської міської ради письмовий висновок про доцільність або недоцільність визначення місця проживання дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , разом із батьком ОСОБА_1 .

Витребувані документи надати до Козятинського міськрайонного суду Вінницької області до початку наступного судового засідання - 15 березня 2024 року.

Копію ухвали суду направити Органу опіки та піклування виконавчого комітету Козятинської міської ради, для виконання.

Про дату, час та місце наступного судового засідання повідомити учасників справи.

Роз`яснити, що отримати інформацію щодо справи, що розглядається можна на веб-сторінці Козятинського міськрайонного суду на веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: https://court.gov.ua/fair/sud0219.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудКозятинський міськрайонний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення01.03.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117365555
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —133/3749/23

Рішення від 01.05.2024

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 01.12.2023

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні