Ухвала
від 01.03.2024 по справі 358/792/23
БОГУСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 358/792/23 Провадження № 2-др/358/5/24

УХВАЛА

про проведення судового засідання

в режимі відеоконференції

01 березня 2024 року м. Богуслав

Суддя Богуславського районного суду Київської області Тітов М.Б., розглянувши в залі суду в м. Богуславі клопотання представника позивача - Наїдка Любомира Володимировича про участь у судовому засіданні по справі за його заявою про вирішення питання прийняття додаткового рішення в справі за позовом ОСОБА_1 до Відділу освіти, молоді та спорту Медвинської сільської ради Білоцерківського району Київської області про визнання незаконним та скасування дисциплінарного стягнення у вигляді догани, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів (через підсистему відеоконференцзв`язку ЄСІТС), -

В С Т А Н О В И В:

На розгляді Богуславського районного суду Київської області знаходиться зазначена справа. Судове засідання у справі призначено на 04 березня 2024 року з 15 годин 50 хвилин.

23 лютого 2024 року від представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Наїдка Любомира Володимировича надійшло клопотання про участь в судовому засіданні, яке призначено на 27 лютого 2024 року з 15 годин 30 хвилин та у всіх наступних судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, також повідомив про обізнаність з порядком роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку, зазначив що зареєстрований з використанням електронного підпису, вказав свою електронну адресу для підключення через підсистему відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Дослідивши матеріали справи суд прийшов до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно ч. 3 ст. 212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Отже, цивільним процесуальним законодавством регламентовано право учасників цивільного процесу на участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23 квітня 2020 року затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду у новій редакції.

Розділом ІІІ Порядку передбачено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Копія заяви в той самий строк надсилається учасником, що подав заяву, іншим учасникам справи.

Заява подається до суду та надсилається іншим учасникам справи в порядку, визначеному процесуальним законодавством, дозволеними засобами зв`язку.

Таким чином, для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів встановлено певні умови, дотримання яких направлене на забезпечення технічної та організаційної можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

З огляду на те, що представник позивача бажає прийняти участь у розгляді справи шляхом особистої участі в судовому засіданні, то за умов карантину та введених обмежень пересування територією країни, доцільним для забезпечення права на участь в розгляді справи є розгляд справи в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів (через підсистему відеоконференцзв`язку ЄСІТС).

Положеннями ст. 212 ЦПК України передбачено, що суд за клопотанням сторони може постановити ухвалу про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача та провести судове засідання в режимі відеоконференції, з урахуванням технічних можливостей у суді.

Керуючись ст. ст.212, 260, 261 ЦПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Наїдка Любомира Володимировича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів (через підсистему відеоконференцзв`язку ЄСІТС) - задовольнити.

Судове засідання в справі за заявою представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Наїдка Любомира Володимировича про вирішення питання прийняття додаткового рішення в справі за позовом ОСОБА_1 до Відділу освіти, молоді та спорту Медвинської сільської ради Білоцерківського району Київської області про визнання незаконним та скасування дисциплінарного стягнення у вигляді догани, яке призначене на 04 березня 2024 року з 15 годин 50 хвилин, провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів (через підсистему відеоконференцзв`язку ЄСІТС).

Проведення підготовчого судового засідання в режимі відеоконференції здійснити за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС (https://vkz.court.gov.ua/).

Електронна адреса, за якою зареєстрований представник позивача - адвокат Наїдко Любомир Володимирович в підсистемі відеоконференцзв`язку ЄСІТС - ІНФОРМАЦІЯ_1.

Роз`яснити представнику позивача - адвокату Наїдку Любомиру Володимировичу, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції він зобов`язаний зайти та авторизуватися в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Попередити сторони, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Для підтвердження особи, учасникам справи необхідно мати електронний підпис, а якщо особа не має такого підпису, то документ, який посвідчує особу.

Копію ухвали негайно надіслати представнику позивача для виконання.

Ухвала суду оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Головуючий: суддя М. Б. Тітов

Дата ухвалення рішення01.03.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117369409
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування дисциплінарного стягнення у вигляді догани, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів (через підсистему відеоконференцзв`язку ЄСІТС

Судовий реєстр по справі —358/792/23

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Гуль В'ячеслав Володимирович

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Гуль В'ячеслав Володимирович

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Гуль В'ячеслав Володимирович

Рішення від 05.03.2024

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Рішення від 05.12.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Рішення від 05.12.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні