Ухвала
від 01.03.2024 по справі 377/116/24
СЛАВУТИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа №377/116/24

Провадження №2-о/377/8/24

01 березня 2024 року Славутицький міський суд Київської області у складі судді Бабич Н.С., розглянувши клопотання адвоката Шолох Ольги Володимирівни, яка діє в інтересах особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, про участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду в цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування в особі виконавчого комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області, Вишгородський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки Київської області про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

У С Т А Н О В И Л А:

У провадженні суду перебуває зазначена цивільна справа.

Судове засідання у справі призначено на 04 березня 2024 року об 11 годині 00 хвилин.

01 березня 2024 року надійшло клопотання адвоката Шолох Ольги Володимирівни, яка діє в інтересах особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, про участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Клопотання підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до частини першої статті 212ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Частиною другоюстатті 212 ЦПК Українивизначено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно з частиною третьоюстатті 212 ЦПК Україниучасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимогзаконів України «Про електронні документи та електронний документообіг»та «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги», у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

З урахуванням наведеного, для забезпечення участі адвоката Шолох Ольги Володимирівни, яка діє в інтересах особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, у судовому засіданні, що призначено на 04 березня 2024 року об 11 годині 00 хвилин, та інших судових засіданнях у даній справі, враховуючи наявність технічної можливості для проведення судового засідання в такому режимі на день постановлення ухвали та відповідність поданого клопотання вимогам частини другої статті 212 ЦПК України, заяву адвоката Шолох Ольги Володимирівни необхідно задовольнити та провести судове засідання у даній справі, призначене на 04 березня 2024 року об 11 годині 00 хвилин, а також інші судові засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням її власних технічних засобів через мережу Інтернет за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Керуючись статтями 212, 260 ЦПК України,

У Х В А Л И Л А:

Клопотання адвоката Шолох Ольги Володимирівни, яка діє в інтересах особи, стосовно якої розглядається справа, задовольнити.

Провести судове засідання, призначене на 04березня 2024року об 11годині 00хвилин,та усінаступні судовізасідання усправі з участю адвоката Шолох Ірини Володимирівни, яка діє в інтересах особи, стосовно якої розглядається справа, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням її власних технічних засобів через мережу Інтернет за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Роз`яснити відповідно до положень частини п`ятої статті 212 ЦПК України, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції повідомити адвоката Шолох Ірину Володимирівну та інших учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала підписана 01 березня 2024 року.

Суддя Н. С. Бабич

Дата ухвалення рішення01.03.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117369698
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —377/116/24

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Бабич Н. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні