Ухвала
від 29.02.2024 по справі 160/32235/23
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

29 лютого 2024 рокуСправа №160/32235/23

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Турова О.М., розглянувши в порядку письмового провадження у місті Дніпрі клопотання Комунального некомерційного підприємства «Криворізький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Новопільської сільської ради» про повернення судового збору у справі №160/32235/23 за позовною заявою Комунального некомерційного підприємства «Криворізький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Новопільської сільської ради», ОСОБА_1 до державного виконавця Криворізького відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Щербакової Любові Анатоліївни про визнання протиправною та скасування постанови, -

ВСТАНОВИВ:

08.12.2023 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Комунального некомерційного підприємства «Криворізький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Новопільської сільської ради», ОСОБА_1 до державного виконавця Криворізького відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Щербакової Любові Анатоліївни, в якій заявлено такі позовні вимоги:

- визнати протиправною та скасувати постанову державного виконавця Криворізького відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Щербакової Любові Анатоліївни від 08.11.2023 року про стягнення виконавчого збору в сумі 54223,30 грн. з комунального некомерційного підприємства «Криворізький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Новопільської сільської ради за виконавчим провадженням №73255037.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 13.12.2023 року позовна заява Комунального некомерційного підприємства «Криворізький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Новопільської сільської ради», ОСОБА_1 до державного виконавця Криворізького відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Щербакової Любові Анатоліївни про визнання протиправною та скасування постанови була залишена без руху та позивачеві надано строк - десять днів з дня отримання копії цієї ухвали, для усунення недоліків позову шляхом подання до суду: уточненої позовної заяви, складеної з урахуванням приписів ст.ст.160, 287 КАС України, в якій чітко визначити хто саме є позивачем (- чами) та відповідачем у справі, та її копій, відповідно до кількості учасників справи; заяви про поновлення строку звернення до адміністративного суду та доказів поважності причин пропуску цього строку звернення.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 08.02.2024 року позовну заяву Комунального некомерційного підприємства «Криворізький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Новопільської сільської ради», ОСОБА_1 до державного виконавця Криворізького відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Щербакової Любові Анатоліївни про визнання протиправною та скасування постанови повернуто позивачу.

20.02.2024 року до суду надійшло клопотання Комунального некомерційного підприємства «Криворізький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Новопільської сільської ради» про повернення судового збору, в якій заявник просить повернути сплачений ним судовий збір за подання позовної заяви Комунального некомерційного підприємства «Криворізький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Новопільської сільської ради», ОСОБА_1 до державного виконавця Криворізького відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Щербакової Любові Анатоліївни про визнання протиправною та скасування постанови у справі №160/32235/23, у зв`язку з її поверненням.

Дослідивши матеріали справи, суд доходить висновку про задоволення означеного клопотання, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.2 ст.132 Кодексу адміністративного судочинства України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Правові засади справляння судового збору, платників, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначено Законом України "Про судовий збір".

Відповідно до статті 1 Закону України "Про судовий збір" судовим збором є збір, що справляється на всій території України за подання заяв, скарг до суду, за видачу судами документів, а також у разі ухвалення окремих судових рішень, передбачених цим Законом.

Судовий збір включається до складу судових витрат.

Згідно з п.2 ч.1 ст.7 Закону України "Про судовий збір" сплачена сума судового збору повертається за ухвалою суду в разі повернення заяви або скарги.

Як зазначалося вище, при поданні до Дніпропетровського окружного адміністративного суду позовної заяви Комунального некомерційного підприємства «Криворізький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Новопільської сільської ради», ОСОБА_1 до державного виконавця Криворізького відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Щербакової Любові Анатоліївни про визнання протиправною та скасування постанови, позивачем сплачено судовий збір у сумі 2684,00грн., згідно з платіжною інструкцією №2958 від 07.12.2023р., водночас, ухвалою суду від 08.02.2024 року позовну заяву було повернуто.

Таким чином, клопотання Комунального некомерційного підприємства «Криворізький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Новопільської сільської ради» про повернення судового збору у справі №160/32235/23 є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

З огляду на наведене, суд вважає за необхідне повернути позивачу судовий збір відповідно до вимог Закону України "Про судовий збір" у розмірі 2684,00грн (дві тисячі шістсот вісімдесят чотири гривні 00коп.).

Згідно з частиною 1 статті 143 Кодексу адміністративного судочинства України суд вирішує питання щодо судових витрат у рішенні, постанові або ухвалі.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. ст. 132, 143, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, ст. 7 Закону України "Про судовий збір", суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання Комунального некомерційного підприємства «Криворізький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Новопільської сільської ради» про повернення судового збору у справі №160/32235/23 за позовною заявою Комунального некомерційного підприємства «Криворізький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Новопільської сільської ради», ОСОБА_1 до державного виконавця Криворізького відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Щербакової Любові Анатоліївни про визнання протиправною та скасування постанови - задовольнити.

Повернути Комунальному некомерційному підприємству «Криворізький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Новопільської сільської ради» (ЄДРПОУ 36721693, місцезнаходження: вул. Вишнева, будинок 1-А, с. Новомайське, Криворізький район, Дніпропетровська обл., 53003) з Державного бюджету України судові витрати зі сплати судового збору у розмірі 2684,00грн (дві тисячі шістсот вісімдесят чотири гривні 00коп.), сплачені на підставі платіжної інструкції №2958 від 07.12.2023р..

Копію ухвали надіслати позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.М. Турова

Дата ухвалення рішення29.02.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117375502
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування постанови

Судовий реєстр по справі —160/32235/23

Ухвала від 29.02.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Ухвала від 08.02.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Ухвала від 13.12.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні