Ухвала
від 29.02.2024 по справі 320/31529/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

29 лютого 2024 року м. Київ № 320/31529/23

Суддя Київського окружного адміністративного суду Дудін С.О., розглянувши позовну заяву Комунального некомерційного підприємства "Клінічна лікарня №15 Подільського району м.Києва" виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) до Північного офісу державної аудиторської служби України про визнання протиправним та скасування висновку,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Комунальне некомерційне підприємство "Клінічна лікарня №15 Подільського району м.Києва" виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) з позовом до Північного офісу державної аудиторської служби України про визнання протиправним та скасування висновку Північного офісу державної аудиторської служби України від 16.11.2022 про результати моніторингу процедури закупівлі.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 22.09.2023 позовну заяву залишено без руху та встановлено позивачу 10-денний строк з дня отримання копії ухвали суду, протягом якого позивачу необхідно було усунути недоліки позовної заяви, а саме: надати копію висновку Північного офісу державної аудиторської служби України від 16.11.2022 про результати моніторингу процедури закупівлі; надати уточнену позовну заяву (три примірники), з урахуванням вказаних судом зауважень; надати докази на підтвердження наявності поважних причин пропуску строку звернення до суду.

Вказана ухвала суду набрала законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає окремому оскарженню.

Копія ухвали суду від 22.09.2023 була направлена на електронну адресу позивача, яка вказана у позовній заяві (ІНФОРМАЦІЯ_1) та доставлена до електронної скриньки 22.09.2023, про що свідчить звіт про доставку на електронну адресу.

Отже, останнім днем установленого судом строку для надання суду документів для усунення недоліків позовної заяви є 02.10.2023.

Суд зазначає, що станом на дату постановлення даної ухвали на адресу суду від позивача не надійшли будь-які докази усунення недоліків позовної заяви чи клопотання про продовження строку про усунення недоліків позовної заяви.

Згідно з пунктом 1 частини четвертої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

З огляду на невиконання позивачем вимог ухвал суду від 22.09.2023, суд вважає за необхідне позовну заяву Комунального некомерційного підприємства "Клінічна лікарня №15 Подільського району м.Києва" виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) до Північного офісу державної аудиторської служби України про визнання протиправним та скасування висновку, - повернути позивачу з усіма доданими до неї документами.

Керуючись статтями 169, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Позовну заяву повернути позивачу з усіма доданими до неї документами.

2. Роз`яснити позивачу що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

3. Копію ухвали суду надіслати (вручити, надати) позивачу (його представнику), зокрема, шляхом направлення тексту ухвали електронною поштою, факсимільним повідомленням (факсом, телефаксом), телефонограмою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення (підписання) ухвали.

Суддя Дудін С.О.

Дата ухвалення рішення29.02.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117376414
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування висновку

Судовий реєстр по справі —320/31529/23

Ухвала від 29.02.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 22.09.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні