Ухвала
від 28.02.2024 по справі 380/376/24
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 380/376/24

УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

28 лютого 2024 р.

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Желік О.М., розглянувши в письмовому провадженні клопотання представника відповідача про зупинення провадженні в адміністративній справі за позовом Пустомитівської окружної прокуратури Львівської області в інтересах держави в особі Департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації до Інституту сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Національної академії аграрних наук України, про зобов`язання вчинити дії, -

в с т а н о в и в:

на розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява керівника Пустомитівської окружної прокуратури Львівської області в інтересах держави в особі Департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації до Інституту сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України із вимогами зобов`язати Інститут сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України укласти з Департаментом архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації охоронний договір щодо пам`ятки архітектури національного значення - Палац Львівських Архієпископів, що знаходиться за адресою: вул.Грушевського, 5 с.Оброшине, Львівського району, Львівської області на умовах і в порядку, визначеним постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2001 №1768.

Ухвалою судді від 11.01.2024 в справі відкрито провадження за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання, за наявними матеріалами.

Ухвалою суду від 17.01.2024 вирішено перейти із спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін до розгляду адміністративної справи №380/376/24 за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

У судовому засіданні, що відбулось 27.02.2024, представником відповідача подано клопотання про зупинення провадження у справі на підставі п.4 ст.1 статті 236 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України).

Клопотання мотивоване тим, що після проведення спільної зустрічі представників Інституту та Департаменту погоджено перелік документів необхідних для укладення охоронного договору на Палац. Серед необхідних документів відсутній поверховий план Палацу та потребує корегування паспорт пам`ятки. З огляду на те, що внесення змін у паспорт пам`ятки та виготовлення поверхового плану потребує додаткового часу, Інститут звернувся в Департамент з листом від 23.02.2024 № 172 про підтримання клопотання про зупинення провадження у справі № 380/376/24 та отримав позитивну відповідь у листі Департаменту від 23.02.2024 № 16-862/0/2-24 щодо підтримання даного клопотання.

Подане клопотання представники сторін підтримали та просили таке задовольнити.

За результатом проведеного судового засідання суд вирішив перейти до письмового провадження з метою подальшого розгляду клопотання представника позивача.

Вирішуючи заявлене клопотання суд зазначає таке.

Відповідно до пункту 4 частини першої статті 236 КАС України суд зупиняє провадження у справі в разі звернення обох сторін з клопотанням про надання їм часу для примирення, у тому числі шляхом медіації, - до закінчення строку, про який сторони заявили у клопотанні.

Частиною 4 статті 236 КАС України передбачено, що про зупинення провадження у справі суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про зупинення провадження у справі може бути оскаржена.

Предметом спору в межах даної адміністративної справи є укладення Інститутом сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України укласти з Департаментом архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації охоронний договору щодо пам`ятки архітектури національного значення - Палац Львівських Архієпископів, що знаходиться за адресою: вул.Грушевського, 5 с.Оброшине, Львівського району, Львівської області на умовах і в порядку, визначеним постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2001 №1768.

Як встановлено судом, у клопотанні про зупинення провадження представник відповідача просить суд зупинити провадження у справі з метою надання сторонам часу для примирення, оскільки внесення змін у паспорт пам`ятки та виготовлення поверхового плану ОСОБА_1 потребує додаткового часу.

Згідно листа Департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації №16-862/0/2-24 від 23.02.2024, Департаментом розглянуто звернення Інституту сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України від 23.02.2024 № 172 щодо укладання охоронного договору. За результатами розгляду повідомлено, що департамент не заперечує стосовно ініціювання перед судом питання звернення з клопотанням в порядку пункту 4 частини 1 статті 236 КАС України та надання сторонам часу для примирення з метою укладення в добровільному позасудовому порядку охоронного договору на пам`ятку архітектури національного значення Палац архієпископів.

Враховуючи те, що сторони у двосторонньому порядку виявили бажання зупинити провадження у справі у зв`язку із об`єктивною необхідністю внесення змін у паспорт пам`ятки та виготовлення поверхового плану ОСОБА_1 , що потребує додаткового часу, суд доходить висновку про обґрунтованість поданого клопотання та зупинення провадження у справі на підставі частини 4 статті 236 КАС України на 3 місяці.

Керуючись ст.ст. 72-77, 236, 255, 293, 295, підп.15.5 п.15 Перехідних положень КАС України, суд, -

п о с т а н о в и в:

клопотання представника відповідача про зупинення провадження в справі задовольнити.

Провадження у справі №380/376/24 за позовом Пустомитівської окружної прокуратури Львівської області в інтересах держави в особі Департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації до Інституту сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України про зобов`язання вчинити дії зупинити з метою надання сторонам часу для примирення строком на 3 місяці.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Восьмого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

СуддяЖелік О.М.

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117376970
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —380/376/24

Ухвала від 28.02.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Желік Олександра Мирославівна

Ухвала від 17.01.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Желік Олександра Мирославівна

Ухвала від 11.01.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Желік Олександра Мирославівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні