Ухвала
від 27.02.2024 по справі 497/2508/23
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/4393/24

Справа № 497/2508/23

Головуючий у першій інстанції Кравцова А. В.

Доповідач Назарова М. В.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

27.02.2024 року м. Одеса

Суддя судової палати з розгляду цивільних справ Одеського апеляційного суду Назарова М.В., вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження

за апеляційною скаргою Відділу освіти Болградської міського ради Одеської області

на рішення Болградського районного суду Одеської області від 22 грудня 2023 року

у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до відділу освіти Болградської міської ради Одеської області про визнання протиправними та скасування наказів про припинення виплати заробітної плати мобілізованому працівнику, стягнення середнього заробітку,

в с т а н о в и л а:

Рішенням Болградського районного суду Одеської області від 22 грудня 2023 рокупозов ОСОБА_1 до відділу освіти Болградської міської ради Одеської області про визнання протиправними та скасування наказів про припинення виплати заробітної плати мобілізованому працівнику, стягнення середнього заробіткузадоволено. Повний текст складено 02 січня 2024 року.

Відділ освіти Болградської міського ради Одеської області 29 січня 2024 року звернувся до суду з апеляційною скаргою.

До апеляційної скарги відділом долучена квитанція №9 від 26 січня 2024 року про сплатусудовогозбору за подання апеляційної скарги у сумі 1610,40 грн.

Апеляційне провадження не може бути відкрито, виходячи з наступного.

Відповідно доЗакону України «Про судовий збір»(№3674-VI) судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Позов поданий у 2023 році і містить дві вимоги немайнового характеру (визнання протиправними та скасування наказів про припинення виплати заробітної плати мобілізованому працівнику) та вимогу майнового характеру (стягнення середнього заробітку).

Згідно ст.7Закону України«Про Державнийбюджет Українина 2023рік» прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 січня 2023 року становить 2684 грн.

Відповідно до ч. 3 ст.6Закону України «Про судовий збір» за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

Відповідно до підпункту 1 пункту 2 частини другої статті 4Закону України «Про судовий збір» за подання до суду фізичною особою позовної заяви майнового характеру судовий збір складає 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Тобто ставка судового збору, що підлягала сплаті до суду першої інстанції, складала 1073,60 грн (2684*0,4).

Відповідно до ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» судовий збір за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою, сплачується 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

В частині оскарженнявимоги немайнового характеру визнання протиправними та скасування наказів ставка судового збору складає 2147,20 грн (1073,60*2).

Відповідно до ч. 2ст. 4 Закону № 3674-VI(в редакції, чинній на час подачі апеляційної скарги) судовий збір за подання апеляційної скарги на рішення суду становить 150 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги.

Отже, до сплати за подання апеляційної скарги належить 3220,80 грн = (2147,20+1073,60 х150%)

Оскільки скаржником за подачу апеляційної скарги сплачено 1610,40 грн, то йому слід доплатити судовий збір у розмірі 1610,40 грн (3220,80-1610,40) та для приєднання до матеріалів справи у встановлений судом строк надати до Одеського апеляційного суду документ про оплату вказаних витрат, які перерахувати за наступними банківськими реквізитами або сплатити онлайн на офіційному веб-порталі Судова влада України: https://lga.court.gov.ua

Отримувач коштів ГУК в Од.обл./Хаджибейськ. р-н/22030101

Код отримувача (код за ЄДРПОУ) 37607526

Банк отримувача Казначейство України (ЕАП)

Код банку отримувача (МФО) 899998

Рахунок отримувача UA428999980313161206080015757

Кодкласифікації доходів бюджету22030101

Призначення платежу: *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), на рішення від
(Дата оскаржуваного рішення) по справі
(Номер справи), Одеський апеляційний суд (назва суду, де розглядається справа).

Відповідні документи, які підтверджують сплату вказаних коштів, мають бути надані в оригіналі до Одеського апеляційного суду.

Відповідно до ст. 9 ч. 2 Закону України «Просудовий збір»,суд перед відкриттям провадження у справі перевіряє зарахуваннясудовогозбору до спеціального фонду Державного бюджету України.

Крім того, 18 жовтня 2023 року набув чинностіЗакон України від 29 червня 2023 року № 3200-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами», яким змінено редакцію, зокрема, частини шостоїстатті 14 ЦПК України.

Відповідно до частини шостоїстатті 14 ЦПК Україниадвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, зареєстровані за законодавством України як юридичні особи, їх територіальні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Якщо реєстрація електронного кабінету у Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, суперечить релігійним переконанням особи, яка зобов`язана його зареєструвати відповідно до цієї частини, передбачені цим Кодексом процесуальні наслідки звернення до суду такою особою без реєстрації електронного кабінету у вигляді залишення її документа без руху, його повернення або залишення без розгляду не застосовуються за умови, що особа заявила про такі обставини одночасно із поданням відповідного документа шляхом подання окремої обґрунтованої письмової заяви.

Також, відповідно до відповідно до п. 2 ч. 2ст. 356 ЦПК Українив апеляційній скарзі мають бути зазначені повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає апеляційну скаргу, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта (для фізичних осіб - громадян України), номери засобів зв`язку, адреса електронної пошти (за наявності),відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Апеляційна скарга Відділу освіти Болградської міського ради Одеської області

не містить відомостей щодо наявності у скаржника зареєстрованого електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі.

До апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 356 цього Кодексу, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу щодо постановлення ухвали про залишення апеляційної скарги без руху протягом п`яти днів з дня надходження до суду заяви (скарги) та надання строку для усунення вказаних в ухвалі недоліків, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення без руху.

На підставі ч.1, 2ст. 185 ЦПК Українисуд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху також у разі, якщо позовну заяву подано особою, яка відповідно до частини шостоїстатті 14 цього Кодексузобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави, визначеної абзацом другим частини першої цієї статті, суд у такій ухвалі зазначає про обов`язок такої особи зареєструвати електронний кабінет відповідно достатті 14 цього Кодексу.

Враховуючи вищевикладене, апеляційна скарга підлягає залишенню без руху на підставі ч. 2 ст.357та ст.185 ЦПК України, а скаржнику надається строк для доплати судового збору та надання Одеському апеляційному суду документу, що підтверджує сплату судового збору, надання відомостей про наявність електронного кабінету.

Керуючись ст. 43, 185,356,357 ЦПК України, суддя

у х в а л и л а:

Апеляційну скаргу Відділу освіти Болградської міського ради Одеської областіна рішення Болградського районного суду Одеської області від 22 грудня 2023 рокузалишити без руху, надавши скаржнику строк для усунення недоліків протягом десяти днів з дня вручення ухвали.

У разі невиконання ухвали апеляційна скарга буде вважатися неподаною і повернута скаржнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Одеського апеляційного суду М.В. Назарова

Дата ухвалення рішення27.02.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117382957
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення виплати заробітної плати мобілізованому працівнику, стягнення середнього заробітку

Судовий реєстр по справі —497/2508/23

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Назарова М. В.

Рішення від 22.12.2023

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кравцова А. В.

Рішення від 22.12.2023

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кравцова А. В.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кравцова А. В.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кравцова А. В.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кравцова А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні