Ухвала
від 01.03.2024 по справі 211/4064/21
ДОВГИНЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 211/4064/21

Провадження № 1-кс/211/464/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 березня 2024 року слідчий суддя Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого СВ ВП № 1 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , поданого в межах кримінального провадження № 12019040710001052, про надання тимчасового доступу до речей та документів, -

ВСТАНОВИВ:

слідчий ОСОБА_3 в межах кримінального провадження звернувся до суду з клопотанням.

Слідчий просив про розгляд клопотання за його відсутності.

Особа, у володінні якої знаходяться вказані в клопотанні документи, у судове засідання відповідно ч. 2 ст. 163 КПК України не викликалася.

Дослідивши надані суду матеріали, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню виходячи з наступного.

З клопотанняслідує,що в рамках кримінального провадження № 12019040710001052 від 05. 07.2019 за ч.2 ст.191 КК України, досудовим розслідуванням встановлено, що 05.07.2019 року до СВ Металургійного ВП надійшла заява ОСОБА_4 про те, що невстановлені посадові особи КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », привласнили та розтратили грошові кошти, виділені із міського бюджету на стерилізацію тварин.

Допитана в якості потерпілої ОСОБА_4 повідомила, що в період з 2018 року по теперішній час КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », працював та продовжує працювати без дозвільних та право установчих документів ( щодо вводу в експлуатацію будівель та споруд даного підприємства за адресою: АДРЕСА_1 ; оформлення та використання земельної ділянки, декларацій та актів перевірки протипожежної безпеки). Крім того по теперішній час не проведено капітальний ремонт у карантинному корпусі. Без карантинного корпусу, згідно ветеринарно - санітарних вимог, дане підприємство не може функціонувати.

Окрім того в ході проведення оперативно розшукових заходів співробітниками СКР були виявлені факти нецільового використання бюджетних коштів, виділеними на будівництво та ремонтні роботи КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_1 .

10.10.2023 року було здійснено огляд комплексу будівель та споруд за адресою: АДРЕСА_1 , із залученням: спеціалістів ІНФОРМАЦІЯ_2 та спеціалістів ІНФОРМАЦІЯ_3 . Зафіксовано наявність отремонтованих та не одремонтованих будівель, оглянуто документацію, яка регламентує діяльність закладу на момент огляду. Згідно пояснень спеціаліста ІНФОРМАЦІЯ_4 у більшості будівель комунального підприємства ремонтні роботи не здійснювалися взагалі.

Балансо утримувачем комплексу споруд за адресою АДРЕСА_1 , до передачі КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Криворізької міської Ради 26.07.2018 року, було КП « ІНФОРМАЦІЯ_5 ».

Таким чином під час проведення досудового розслідування кримінального провадження з метою отримання доказової бази, у слідства виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, що перебувають у володінні КП " ІНФОРМАЦІЯ_5 " .

Приймаючи до уваги викладене вище, а також неможливість отримати вказані в клопотанні документи в інший спосіб та, враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що інформація, яка перебуває у володінні КП " ІНФОРМАЦІЯ_5 ", має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і в подальшому може бути використана для доказування обставин кримінального правопорушення, слідчий суддя вважає можливим задовольнити клопотання слідчого.

На підставі вищенаведеного, керуючись вимогами ст.ст. 107, 131, 159-160, 163-165 КПК України,

УХВАЛИВ:

клопотання слідчого СВ ВП № 1 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , задовольнити.

Зобов`язати відповідальну особу Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , надати слідчим відділення поліції № 1 Криворізькогорайонного управлінняполіції ГУНПв Дніпропетровськійобластімайору поліції ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , тимчасовий доступ до належним чином завірених копій документів (у разі неможливості надання копій з можливістю вилучення оригіналів ), а саме до:

документів за період з 01.01.2016 по 26.07.2018 року, згідно яких побудовано, відремонтовано та введено в експлуатацію будівлі та споруди за адресою: АДРЕСА_3 ( акт вводу в експлуатацію, технічний паспорт об`єкта, декларації завершеного будівництва, інформацію про осіб, які здійснювали авторський та технічний нагляд, договір на проведення будівельних робіт з додатками, додаткові угоди до нього з додатками; довідки про вартість виконаних будівельних робіт та акти виконаних робіт, складених згідно умов вищезазначених договорів; договори технічного та авторського нагляду із додатковими угодами; декларації та договори на проведення ремонтних робіт з додатками, з актами виконаних робіт та довідками вартості; договірна ціна; кошториси до договірної ціни; локальні кошториси; дефектні акти, робочі проекти з додатками, підсумкові відомості ресурсів, розрахунки загальновиробничих витрат; журнали робіт (які слід вести на будівництві під час виконання робіт відповідно до вимог ДБН); технологічні карти; акти огляду прихованих робіт на всі приховані роботи які виконувались на об`єкті; сертифікати відповідності на використані будівельні матеріали, інженерне обладнання та устаткування; документи щодо походження матеріалів які використані під час будівництва, посадові інструкції відповідальної за будівництво особи, наказ про призначення на посаду та наказ про призначення відповідальним за будівництво, балансових документів на будівлі та споруди; документів з землеустрою на земельну ділянку, на якій розташований вищезазначений об`єкт; копії первинних та бухгалтерських документів про виділення, оприбуткування, повернення виділених бюджетних грошових коштів на проведення ремонтних чи будівельних робіт ; копій програми розвитку та утримання об`єктів благоустрою м. Кривого Рогу за період з 01.01.2016 року по 26.07.2018 року; копій рішення про затвердження вищезазначених програм; що до комплексу чи окремих будівель за адресою: АДРЕСА_3 в період з 01.01. 2016 року по 26.07.2018 року

Роз`яснити,що відповіднодо вимогст.165КПК України,особа,яказазначенав ухваліслідчогосудді,судупротимчасовий доступдоречейі документівякволоділецьречей абодокументів,зобов`язананадатитимчасовий доступдозазначенихв ухваліречейідокументів особі,зазначенійувідповідній ухваліслідчогосудді,суду. Зазначенавухваліслідчого судді,судуособазобов`язана пред`явитиособі,яказазначенав ухваліякволоділецьречей ідокументів,оригіналухвалипро тимчасовийдоступдоречей ідокументівтавручити їїкопію. Особа,якапред`являєухвалу протимчасовийдоступдо речейіоригіналівабо копійдокументів,зобов`язаназалишитиволодільцю речейіоригіналівабо копійдокументівописречей іоригіналівабокопій документів,якібуливилучені навиконанняухвалислідчого судді,суду. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених оригіналів документів. Копії документів, які вилучаються або оригінали яких вилучаються, виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Повідомити,щозгіднозі ст.166КПКУкраїни,уразіневиконання ухвалипротимчасовийдоступ доречейідокументів слідчийсуддя,судзаклопотанням стороникримінальногопровадження,якійнаданоправо надоступдоречей ідокументівнапідставі ухвали,маєправопостановити ухвалупродозвілна проведенняобшукузгідноз положеннямицьогоКодексуз метоювідшуканнятавилучення зазначенихречейідокументів.

Строк дії даної ухвали один місяць з дня її ухвалення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудДовгинцівський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення01.03.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117383520
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —211/4064/21

Ухвала від 01.03.2024

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко С. В.

Ухвала від 29.02.2024

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко С. В.

Ухвала від 11.12.2023

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко С. В.

Ухвала від 27.09.2023

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко С. В.

Ухвала від 04.01.2023

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко С. В.

Ухвала від 03.01.2023

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко С. В.

Ухвала від 03.01.2023

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко С. В.

Ухвала від 20.12.2022

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко С. В.

Ухвала від 31.10.2022

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко С. В.

Ухвала від 04.07.2022

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні