Ухвала
від 01.03.2024 по справі 723/720/24
СТОРОЖИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Справа № 723/720/24

Провадження № 2-о/723/1356/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 березня 2024 року м.Сторожинець

Сторожинецький районний суд в складі :

Головуючого судді Бужори В.Т.,

Присяжних Шкробанець В.Л.,

Адамович Е.І.,

Секретаря Чікал І.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою Комунального закладу «Попаснянський обласний психоневрологічний інтернат» заінтересована особа: орган опіки та піклування Красноїльської селищної ради Чернівецького району Чернівецької області, ОСОБА_1 про визнання громадянина недієздатним,-

встановив:

В провадженні Сторожинецького районного суду перебуває цивільна справа за заявою Комунального закладу«Попаснянський обласнийпсихоневрологічний інтернат» заінтересована особа:орган опікита піклуванняКрасноїльської селищноїради Чернівецькогорайону Чернівецькоїобласті, ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Згідно ч. 1 ст. 299 ЦПК України встановлено, що справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною, суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. З урахуванням її стану здоровя, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися в режимі відеоконференції з психіатричного лікувального закладу, в якому перебуває така особа. Питання про виклик фізичної особи щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, вирішується в кожному випадку судом з урахуванням стану її здоровя.

Згідно вимог п.24 ч.1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами мають такі категорії фізичних осіб, особи стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичнх осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені п.2,3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

На основі викладених норм закону, суд вважає, що для участі у розгляді заяви Комунального закладу «Попаснянський обласний психоневрологічний інтернат», де орган опіки та піклування Красноїльської селищної ради Чернівецького району Чернівецької області, ОСОБА_1 визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна, слід залучити адвоката для захисту прав, свобод та інтересів ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 , стосовно якого вирішується питання визнання його недієздатним.

Керуючись ст. 13,14 Закону України «Про безоплатну допомогу» ст. 19, 229, 293,294,299 ЦПК України, суддя, -

постановив:

ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 , відносно якого подана до суду заява про визнання особи недієздатною та встановлення опіки призначити адвоката.

Розгляд по справі призначити на 28березня 2024року на11год.30 хв. в залі судових засідань Сторожинецького районного суду (м.Сторожинець, вул. Гвардійська, 9а).

Оплату юридичних послуг адоката провести за рахунок держави.

Виконання даної ухвали доручити Західному міжрегіональному центру з надання безоплатної правововї допомоги (поштовий індекс 46003, м. Тернопіль вул.За Рудкою 33 оф.603).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Василь БУЖОРА

Присяжні: Валентин Шкробанець

Елеонора Адамович

Дата ухвалення рішення01.03.2024
Оприлюднено05.03.2024
Номер документу117384660
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання громадянина недієздатним

Судовий реєстр по справі —723/720/24

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Бужора В. Т.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Бужора В. Т.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Бужора В. Т.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Бужора В. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні