Ухвала
від 29.02.2024 по справі 585/1/24
РОМЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 585/1/24

Номер провадження 2/585/256/24

У Х В А Л А

29 лютого 2024 року м.Ромни

Суддя Роменського міськрайонного суду Сумської області Цвєлодуб Г.О., розглянувши матеріали заяви (пояснень, відзиву) АО «Софіївське», в інтересах якого звертається представник ОСОБА_1 , що надійшла у підсистемі «Електронний суд» ЄСІТС до матеріалів цивільної справи за позовом ОСОБА_2 ,в інтересахякого якпредставник позивачадіє адвокатЦимбал ВолодимирІванович,до Публічногоакціонерного товариства«Укрнафта»,в особівідокремленого структурногопідрозділу Управліннятранспорту Публічногоакціонерного товариства«Укрнафта»,третя особа:Об`єднаний профспілковийкомітет працівниківПублічного акціонерноготовариства «Укрнафта»,про визнаннянезаконним таскасування наказівпро застосуваннязаходів стягненняза порушеннятрудової дисциплінита проприпинення трудовогодоговору (контракту),стягнення середньогозаробітку зачас вимушеногопрогулу тавідшкодування судовихвитрат,-

В С Т А Н О В И В:

29 лютого 2024 року, через підсистему «Електронний суд» ЄСІТС до матеріалів цивільної справи за № 585/1/24, за позовом ОСОБА_2 , в інтересах якого як представник позивача діє адвокат Цимбал Володимир Іванович, до Публічного акціонерного товариства «Укрнафта», надійшла заява (пояснення, відзив), з додатками, від АО «Софіївське», в інтересах якого звертається представник ОСОБА_1 .

Дослідивши вказану заяву із додатками суддею було встановлено наступне.

Згідно з ч. ч. 1, 2 ст. 174 ЦПК України, при розгляді справи судом у порядку позовного провадження учасники справи викладають письмово свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування щодо предмета спору виключно у заявах по суті справи, визначених цим Кодексом.

Заявами по суті справи є: позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву.

Відповідно до положень ч. 2 ст. 178 ЦПК України відзив підписується відповідачем або його представником.

Крім того, відповідно до ч. 1 ст.58ЦПК України сторона, третя особа, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Юридична особа незалежно від порядку її створення бере участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи), або через представника (ч. 3 ст. 58 ЦПК України).

Щодо здійснення представництва за довіреністю, то відповідно до ст. 60 ЦПК України, представником у суді може бути адвокат або законний представник.

Відповідно до ст.62ЦПК України повноваження представників сторін та інших учасників справи мають бути підтверджені такими документами, зокрема, довіреністю фізичної або юридичної особи.

Довіреність від імені юридичної особи видається за підписом (електронним підписом) посадової особи, уповноваженої на це законом, установчими документами (ч. 3 ст. 62 ЦПК України).

Повноваження адвоката як представника підтверджуються довіреністю або ордером, виданим відповідно до Закону України«Про адвокатуруі адвокатськудіяльність» (ч. 4 ст. 62 ЦПК України).

За матеріалами цивільної справи не встановлено, що відповідач: Публічне акціонернетовариство «Укрнафта»,в особівідокремленого структурногопідрозділу Управліннятранспорту Публічногоакціонерного товариства«Укрнафта»,або третяособа:Об`єднаний профспілковийкомітет працівниківПублічного акціонерноготовариства «Укрнафта»надавали повноваження на представленні інтересів, надання юридичної допомоги тощо, будь якій юридичній або фізичній особі.

До заяви АО «Софіївське», в інтересах якого звертається представник ОСОБА_1 , долучено витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, щодо реєстрації юридичної особи: Адвокатське об`єднання «Софіївське», та довіреність у порядку передоручення від 10.10.2023 року видану від імені керівника юридичної особи Адвокатське об`єднання «Софіївське» - Бунечка В.І., на ім`я ОСОБА_1 .

Будь-яких інших документів, згідно яких у вказаній цивільній справи відповідач або третя особа уповноважувала на представництво Адвокатське об`єднання «Софіївське», до такої заяви не долучено.

Так, згідно ч.2 ст. 183 ЦПК України, письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником.

Відповідно до ч. 4 ст. 183 ЦПК України, суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

З огляду на вищевикладене, вивчивши матеріали заяви, суддею встановлено, що заяву подано та підписано особою, яка не надала суду належні документи на підтвердження наявності повноважень на звернення із заявою до суду від імені та в інтересах відповідача або третьої особи, що є підставою для повернення такої заяви відповідно до ч. 4 ст. 183 ЦПК України.

На підставі наведеного і, керуючись ст. ст. 183,354 ЦПК України , суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Матеріали заяви (пояснень, відзиву) АО «Софіївське», в інтересах якого звертається представник ОСОБА_1 - повернути без розгляду.

Ухвала окремому апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Роменського міськрайонного суду Г. О. Цвєлодуб

Дата ухвалення рішення29.02.2024
Оприлюднено05.03.2024
Номер документу117387109
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнаннянезаконним таскасування наказівпро застосуваннязаходів стягненняза порушеннятрудової дисциплінита проприпинення трудовогодоговору (контракту),стягнення середньогозаробітку зачас вимушеногопрогулу тавідшкодування судовихвитрат

Судовий реєстр по справі —585/1/24

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Цвєлодуб Г. О.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Цвєлодуб Г. О.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Цвєлодуб Г. О.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Цвєлодуб Г. О.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Цвєлодуб Г. О.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Цвєлодуб Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні