Ухвала
від 04.03.2024 по справі 740/8008/23
НІЖИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 740/8008/23

Провадження № 2/740/335/24

У Х В А Л А

підготовчого судового засідання

04 березня 2024 року м.Ніжин

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області в складі: головуючої судді Гагаріної Т.О., за участю секретаря Філоненко О.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа виконавчий комітет Вертіївської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області, як орган опіки та піклування, про встановлення факту виховання неповнолітньої дитини та встановлення місця проживання,

встановив:

позивач звернувсядо суду з вказаним позовом.

Від позивача 25.01.2024 до суду надійшла заява про проведення підготовчого та судового засідання у його відсутність, позовні вимоги підтримав та просить задовольнити.

Відповідач надіслала 25.01.2024 заяву про розгляд справи без її участі та не заперечує проти задоволення позовних вимог.

Третя особа - виконавчий комітет Вертіївської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області, як орган опіки та піклування, в особі сільського голови Лозяна Ф. надіслала заяву від 29.02.2024 про розгляд справи за відсутності їх представника.

Відповідно до ч.1ст.174 ЦПК Українипозивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов протягом усього часу судового розгляду, зробивши усну заяву. Якщо відмову позивача від позову, визнання позову відповідачем викладено в адресованих суду письмових заявах, ці заяви приєднуються до справи.

Розглянувши матеріали справи, та надані сторонами докази, суд приходить до наступних висновків.

Завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Згідно ч.1 ст.5 цього Кодексу здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Статтею 11 ЦПК України передбачено, що суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Судом вирішено питання передбачені ч.2ст.197 ЦПК України.

Відповідно до п.3 ч.2ст.200 ЦПКза результатами підготовчого засідання, суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, зважаючи на те, що судом вирішено усі питання передбачені ч.2ст.197 ЦПК України, заперечень проти закриття підготовчого провадження і призначення справи до судового розгляду по суті не надійшло, з урахуванням особливості предмета спору, складності справи, значення розгляду справи для сторін, суд вважає, що необхідно закрити підготовче провадження та призначити справу до розгляду по суті.

Керуючись ст.174, 197,198,200 ЦПК України, суд,

постановив:

підготовче провадження у справі закрити.

Призначити справуза позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,третя особа виконавчийкомітет Вертіївськоїсільської радиНіжинського районуЧернігівської області,як органопіки тапіклування,про встановленняфакту вихованнянеповнолітньої дитинита встановленнямісця проживання,до судовогорозгляду посуті на 10 год 00 хв 11 квітня 2024 року в приміщенні Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області.

У судове засідання для розгляду справи по суті викликати учасників справи та попередити про наслідки неявки до суду, які передбачені уст.223 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.О. Гагаріна

СудНіжинський міськрайонний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено05.03.2024
Номер документу117387331
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —740/8008/23

Рішення від 17.05.2024

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Гагаріна Т. О.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Гагаріна Т. О.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Гагаріна Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні