Ухвала
від 28.02.2024 по справі 544/2223/23
ПИРЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 544/2223/23

пров. № 2/544/67/2024

Номер рядка звіту 15

У Х В А Л А

28 лютого 2024 року м. Пирятин

Пирятинський районний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді Нагорної Н. В.,

за участю секретаря Киричевської В. М.,

учасників справи:

представника позивача - прокурора Бутенка О.А.,

представника позивача КМУ Гайдар А.В.,

представника позивача НПП «Пирятинський» - Мотроненко І.Ю.,

представника відповідача ПП «Удача» Ступніка С.В.,

представника відповідача ГУ Держгеокадастру у Полтавській області Попової М.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Пирятин цивільну справу за позовом керівника Полтавської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Полтавської обласної державної адміністрації (Полтавської обласної військової адміністрації), Національного природного парку «Пирятинський» до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Заудайське» про повернення земельної ділянки,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні суду знаходиться вказана цивільна справа.

Від представника відповідача ПП «Удача» - адвоката Ступніка С.В. надійшло клопотання про залучення до участі у справі третьої сторони, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, а саме Пирятинської міської ради Лубенського району Полтавської області. Клопотання мотивоване тим, що спірна земельна ділянка може відноситися також до земель комунальної власностітериторіальної громади Пирятинської міської ради Лубенського району Полтавської області. Крім того, матеріали справи містять, зокрема, охоронні зобов`язання, видані правовими посередниками Пирятинської міської радисільськими радами. Відтак, ухвалення рішення по справі може вплинути на її права та обов`язки.

У судовому засіданні представник відповідача ПП «Удача» - адвокат Ступнік С.В. клопотання про залучення третьої особи Пирятинської міської ради до участі в розгляді справи на підставі ст.53 ЦПК України підтримав, просив задовольнити.

Представник позивача прокурор Бутенко О.А. заперечував проти задоволення клопотання, оскільки земельна ділянка є державною власністю, а не комунальною, а міська рада не є володільцем, користувачем чи розпорядником земель державної власності.

Представник позивача НПП «Пирятинський» - Мотроненко І.Ю. просила відмовити у задоволенні клопотання, оскільки зазначена земельна ділянка знаходиться поза межами с.Харківці, вона є державною власністю, а не комунальною.

Представник позивача Кабінету Міністрів України Мазур О.О. просила відмовити у задоволенні клопотання.

Представник відповідача ГУ Держгеокадастру у Полтавській області Попова М.Ю. підтримала клопотання.

Відповідно до ч.1, 3, 4, 5 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Дослідивши доводи представника відповідача ПП «Удача» - адвоката Ступніка С.В., заслухавши думку представників сторін, враховуючи положення ст.53 ЦПК України, а також зважаючи на те, що спірна земельна ділянка знаходиться на території Пирятинської ТГ, суд уважає за необхідне залучити Пирятинську міську раду Лубенського району Полтавської області до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, оскільки рішення по даній справі може вплинути на її права та обов`язки.

Керуючись ст. 53, 222, 260, 261 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання представника відповідача ПП "Удача" - адвоката Ступніка С.В. про залучення третьої особи - задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом керівника Полтавської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Полтавської обласної державної адміністрації (Полтавської обласної військової адміністрації), Національного природного парку «Пирятинський» до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Заудайське» про повернення земельної ділянки, в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Пирятинську міську раду Лубенського району Полтавської області.

Копію ухвали направити Пирятинській міській раді Лубенського району Полтавської області та викликати її представника в підготовче судове засідання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В.Нагорна

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено05.03.2024
Номер документу117390222
СудочинствоЦивільне
Сутьповернення земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —544/2223/23

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Нагорна Н. В.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Нагорна Н. В.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Нагорна Н. В.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Нагорна Н. В.

Ухвала від 27.10.2023

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Нагорна Н. В.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Нагорна Н. В.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Нагорна Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні