Ухвала
від 29.02.2024 по справі 710/278/24
ШПОЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 710/278/24

Номер провадження 2/710/216/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у цивільній справі

29.02.2024 м. Шпола

Суддя Шполянськогорайонного судуЧеркаської областіСивокінь С.С.,розглянувши позовнузаяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), інтереси якої представляє адвокат Різник Вікторія Павлівна до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ),Державний реєстраторвиконавчого комітетуГельмязівської сільськоїради Золотоніськогорайону Черкаськоїобласті КостюкОксана Володимирівна(вул.Центральна,1с.Гельмязів,Золотоніський район,Черкаська область,19715,код ЄДРПОУвиконавчого комітету-04410433),третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна строніпозивача -Сільськогосподарське приватно-оренднепідприємство "Відродження"(вул.Дар`ївська,109,м.Шпола,Звенигородського районуЧеркакаської області,код ЄДРПОУ-30709466,індекс-20603), третяособа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна стронівідповідача -Державний нотаріусШполянської державноїнотаріальної конториКурінний ВікторВасильович (вул.Європейська,1-б,м.Шпола,Звенигородського районуЧеркаської області,20603,код ЄДРПОУнотаріальної контори-02901428) про скасування рішення державного реєстратора про реєстрацію прав та їх обтяжень і витребування майна з чужого незаконного володіння

ВСТАНОВИВ:

27.02.2024 до Шполянського районного суду Черкаської області надійшов вказаний позов.

Предмет позову: скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень на земельну ділянку площею 5,3254 га, кадастровий номер - 7125787200:02:001:0074. Витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння. Підставою подачі позову вказано, що позивач не може успадкувати право власності на земельну ділянку через існування незаконного рішення державного реєстратора про державну реєстрацію права власності на земельну ділянку . Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі суд встановив, що позов поданий і відповідає порядку, встановленомуст. 175-177ЦПК України, судовий збір сплачений, справа підсудна Шполянському районному суду Черкаської області, підстав для відмови у відкритті провадження по справі, повернення позову чи залишення його без розгляду немає.

Відповідно до ч. 2ст. 19 ЦПК України,цивільне судочинствоздійснюється заправилами,передбаченими цимКодексом,у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження.

Ознайомившись із матеріалами справи, суд вважає, що у зв`язку із характером спірних правовідносин та предметом доказування, для повного та всебічного встановлення обставин справу слід розглядати за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання.

Відповідно до ч.1 ст.196 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Цивільна справа має розглядатися за правилами загального позовного провадження згідно ст. 274 ЦПК України, а тому суд визначає дату підготовчого засідання.

Керуючись ст. 175, 187, 189-196, 212, 274, 353, 355 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Відкрити провадженняу справіза позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ) Державний реєстраторвиконавчого комітетуГельмязівської сільськоїради Золотоніськогорайону Черкаськоїобласті КостюкОксана Володимирівна(вул.Центральна,1с.Гельмязів,Золотоніський район,Черкаська область,19715,код ЄДРПОУвиконавчого комітету-04410433),третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна строніпозивача -Сільськогосподарське приватно-оренднепідприємство "Відродження"(вул.Дар`ївська,109,м.Шпола,Звенигородського районуЧеркакаської області,код ЄДРПОУ-30709466,індекс-20603), третяособа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна стронівідповідача -Державний нотаріусШполянської державноїнотаріальної конториКурінний ВікторВасильович (вул.Європейська,1-б,м.Шпола,Звенигородського районуЧеркаської області,20603,код ЄДРПОУнотаріальної контори-02901428) про скасування рішення державного реєстратора про реєстрацію прав та їх обтяжень і витребування майна з чужого незаконного володіння .

Розгляд цивільної справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 27.03.2024 о 11:00 годині в приміщенні Шполянського районного суду Черкаської області (адреса: вул. Соборна, 36 б, м.Шпола, Черкаська область).

Відповідачі протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення копії цієї ухвали мають право подати відзив на позовну заяву відповідно до ст. 178 Цивільного процесуального кодексу України.

Роз`яснити відповідачам, що копія відзиву та доданих до нього документів позивачу повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду . До відзиву повинні бути додані документи, що підтверджують надіслання (надання відзиву) позивачу.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1ст.193ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Запропонувати третім особам, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, надати суду письмові пояснення протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення копії цієї ухвали.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачам п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Сторонам направити копію ухвали про відкриття провадження у справі, відповідачу також копію позовної заяви з копіями додатків.

Роз`яснити сторонам, що у разі неявки сторони без поважних причин або неповідомлення причин неявки, з`ясування обставин у справі буде проводитися на підставі доказів, про подання яких було заявлено до початку розгляду справи по суті.

Роз`яснити, що заява про виклик свідка та клопотання про витребування доказів мають бути подані в підготовчому засіданні. До клопотання повинні бути долучені відомості про неможливість отримання таких доказів особисто стороною або іншою особою, яка бере участь у справі. До клопотання про забезпечення позову додається документ про плату судового збору.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, у випадках та порядку, передбачених ст. 212 ЦПК України.

Повідомити учасників по справі, що інформацію щодо справи, що розглядається вони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет на сторінці «http://sh.ck.court.gov.ua».

У судове засідання викликати сторін.

Ухвала набирає законноїсили змоменту їїпідписання суддеюі оскарженню не підлягає.

Суддя С.С. Сивокінь

Дата ухвалення рішення29.02.2024
Оприлюднено05.03.2024
Номер документу117390825
СудочинствоЦивільне
Сутьреєстрацію прав та їх обтяжень і витребування майна з чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —710/278/24

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні