Ухвала
від 01.03.2024 по справі 289/104/24
РАДОМИШЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 289/104/24

Номер провадження 2-о/289/26/24

УХВАЛА

01.03.2024 м. Радомишль

Радомишльський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді - Кириленка О.О.,

за участю секретаря судового засідання - Науменко І.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , за участю заінтересованих осіб - Борщівського старостинського округу Радомишльської міської ради Житомирської області, Радомишльської міської ради Житомирської області, ГУ ПФУ в Житомирській області, про встановлення факту, що має юридичне значення, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Радомишльського районного суду Житомирської області перебуває вказана справа.

Учасники справи в судове засідання не з`явились, про день, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, від заявника надійшла заява, в якій він просить суд відкласти розгляд справи та залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи ОСОБА_2 , місце проживання: Київська область, Богуславський район, с. Москаленки, яка є матір`ю ОСОБА_3 . Окрім того, заявник просить приєднати до матеріалів справи довідку за №18 від 09.01.2024 та зазначив, що докази надіслання іншим учасникам справи надасть пізніше.

У відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у зв`язку з неявкою в судове засідання осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Вирішуючи заявлене заявником клопотання, суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Відповідно до ч. 3 ст. 42 ЦПК України у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Зі змісту заяви ОСОБА_1 встановлено, що останнім заявлено вимогу про ухвалення рішення суду, яким встановити факт, що ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 , є рідним батьком померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Покровське Бахмутського району Донецької області у віці 39 років ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Судом встановлено, що матір`ю ОСОБА_3 померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 є ОСОБА_2 .

Права заінтересованих осіб знаходяться у юридичному зв`язку із суб`єктивними правами заявників і зумовлюються встановленням юридичного факту. Інтереси заінтересованих осіб можуть суперечити інтересам заявника. Отже, притягнення (вступ) цих заінтересованих осіб має важливе практичне значення, оскільки вони мають можливість у процесі розгляду справи про встановлення юридичного факту заявити про порушення чи оспорювання їхніх суб`єктивних прав.

Заінтересовані особи беруть участь у справах окремого провадження з метою захисту своїх інтересів або інтересів держави, але на відміну від заявника ці особи самі не звертаються до суду із заявою, а вступають у вже розпочатий процес з власної ініціативи або притягуються до участі у справі судом.

Встановлення факту має значення для заявника, оскільки дозволить реалізувати йому права на отримання допомоги внаслідок смерті ОСОБА_3 .

Враховуючи викладене, суд вважає з метою повноти та об`єктивності судового розгляду за доцільне залучити ОСОБА_2 до участі у справі в якості заінтересованої особи.

Керуючись ст.ст. 42, 258, 259, 260, 293, 294 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання заявника про залучення заінтересованої особи задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи ОСОБА_2 , місце проживання: АДРЕСА_1 .

Зобов`язати заявника надіслати ОСОБА_2 копію заяви про встановлення факту, що має юридичне значення з додатками.

Копію ухвали направити особам, що беруть участь у справі.

Розгляд справивідкласти на 29.03.2024 о 11 год. 00 хв.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://court.gov.ua/fair/sud0620.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Олег КИРИЛЕНКО

СудРадомишльський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення01.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117396295
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —289/104/24

Рішення від 03.05.2024

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Кириленко О. О.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Кириленко О. О.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Кириленко О. О.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Кириленко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні