Ухвала
від 04.03.2024 по справі 293/143/24
ЧЕРНЯХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 293/143/24

Провадження № 2-о/293/16/2024

УХВАЛА

04 березня 2024 рокусмт Черняхів

Черняхівський районний суд Житомирської області у складі судді Лось Л.В.,

розглядаючи заяву ОСОБА_1 (адреса реєстрації: АДРЕСА_1 )

заінтересована особа:

Черняхівська селищна рада Черняхівської селищної територіальної громади Житомирського району Житомирської області (адреса: Майдан Рад,1 смт Черняхів Житомирський район Житомирська область, 12301)

про встановлення факту належності правовстановлюючого документу

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Черняхівського районного суду Житомирської області з заявою про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, за змістом якої просить:

встановити факт належності, померлій ІНФОРМАЦІЯ_1 моїй матері ОСОБА_2 , правовстановлюючого документу,договору дарування, посвідченого Черняхівською державною нотаріальною конторою Житомирської області від 12.12.1989 року за реєстром №1676 на ім`я ОСОБА_3 .

В обґрунтування заяви заявник вказує, що у зв`язку із тим, що прізвище матері у правовстановлюючому документі на спадкове майно є відмінним від прізвища у свідоцтві про смерть, приватний нотаріус відмовив йому у вчиненні нотаріальної дії, у зв`язку з чим виникла необхідність звернутися до суду для встановлення факту належності померлій ОСОБА_2 правовстановлюючого документу,а саме договору дарування на ім`я ОСОБА_3 , оскільки даний факт позбавляє його можливості отримати свідоцтво про право па спадщину за заповітом, яку йому заповідала померла, та відповідно вільно розпоряджатися своєю власністю.

Ухвалою від 01.02.2024 заяву ОСОБА_1 залишено без розгляду, надано заявнику строк 7-днів, для усунення недоліків зазначених в мотивувальній частині ухвали.

26.02.2024 представник позивача подав уточнюючу заяву згідно якої просить: встановити факт належності, померлій ІНФОРМАЦІЯ_1 моїй матері ОСОБА_2 , правовстановлюючого документу - договору дарування житлового будинку АДРЕСА_2 посвідченого Черняхівською державною нотаріальною конторою Житомирської області від 12.12.1989 року за реєстром №1676 на ім`я ОСОБА_3 .

Відповідно до частини третьоїстатті 294 ЦПК Українисправи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановленірозділом IV «Окреме провадження» ЦПК України.

Подана заява та додані до неї документи відповідають загальним вимогам до форми, змісту заяви та правил щодо подання копій документів, що містяться у положенняхстатей 175-177 ЦПК Українитастатті 318 ЦПК України.

Підстави для залишення заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Крім того, заявник в прохальній частині позову просить про виклик в судове засідання в якості свідка ОСОБА_4 .

Згідно зіст. 91 ЦПК Українивиклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі.

Заявник мотивуючи подане клопотання про виклик свідка вказав, що свідок може підтвердити факт належності житлового будинку, що знаходиться за адресою АДРЕСА_2 , на праві власності ОСОБА_2 .

Дослідивши зміст поданого клопотання суд дійшов висновку про його задоводення.

Керуючись ст.ст. 69,91,294,315,318 ЦПК України, Черняхівський районний суд Житомирської області

ПОСТАНОВИВ:

1. Прийняти заяву ОСОБА_1 з участю заінтересованої особи Черняхівської селищноїради Черняхівськоїселищної територіальноїгромади Житомирськогорайону Житомирськоїобласті про встановлення факту належності правовстановлюючого документа до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Розгляд справи здійснювати у порядку окремого провадження.

3. Судове засідання для розгляду заяви призначити на 02 квітня 2024 року об10:00 год.

Засідання відбудеться у приміщенні Черняхівського районного суду Житомирської області за адресою: 12301, смт Черняхів, вул. Слобідська, 1, зал судових засідань № 2.

4. Заінтересована особа має право до дати судового засідання надіслати до суду пояснення на заяву і всі докази, що підтверджують заперечення проти заяви в разі наявності, та в цей же строк надіслати заявникові копію пояснень та доданих до них документів.

Роз`яснити заінтересованій особі, що в разі ненадання пояснень у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити справу за наявними в ній матеріалами.

5. Про час та місце розгляду справи повідомити учасників судового розгляду.

6. У порядкуст. 91 ЦПК Українивикликати в судове засідання свідка:

- ОСОБА_4 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Попередити свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду за ст.ст. 384,385 КК України.

7. Надіслати заявнику та свідку копію ухвали про відкриття провадження у справі, а заінтересованій особі- копію ухвали разом з копією заяви та копіями доданих до неї матеріалів.

Інформацію щодо справи учасники справи можуть отримати на офіційному веб порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки: https://cr.zt.court.gov.ua/sud0624/

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Ухвала складена та підписана: 04.03.2024

Суддя Людмила ЛОСЬ

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117396316
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —293/143/24

Рішення від 02.04.2024

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Лось Л. В.

Рішення від 02.04.2024

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Лось Л. В.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Лось Л. В.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Лось Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні