Ухвала
від 04.03.2024 по справі 368/193/24
КАГАРЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 368/193/24

1-кс/368/73/24

УХВАЛА

Іменем України

"04" березня 2024 р. Слідчий суддя Кагарлицького районного суду Київської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Обухівського РУП ГУ НП в Київській області майора поліції ОСОБА_3 в кримінальному провадженні № 12024111230000304, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04.02.2024 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 КК України, про надання тимчасового доступу до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ :

До суду звернувся старший слідчий СВ Обухівського РУП ГУ НП в Київській області майор поліції ОСОБА_3 із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні № 12024111230000304, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04.02.2024 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 КК України.

Своє клопотання слідчий обґрунтовував тим, що слідчим відділом Обухівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області розслідується кримінальне провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12024111230000304 від 04.02.2024 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 КК України та розпочато розслідування за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортного засобу особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 04.02.2024 о 19.07 год. по автодорозі с. Іванівка - м. Кагарлик автомобіль «Volkswagen», модель «Passat» р.н. НОМЕР_1 , під керуванням ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , рухався в напрямку м. Кагарлик не вибрав безпечну швидкість руху не впорався в керуванні допустив з`їзд в кювет, де здійснив лобове зіткнення з деревом, в наслідок ДТП в водія підозра на перелом лівої ноги та руки, пасажира який сидів на передньому сидінні ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_2 без свідомості доставлений до КНП КМР « ІНФОРМАЦІЯ_3 », в подальшому був переведений до КНП БМР " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Відповідно до статті 242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, яких залучають сторони кримінального провадження або слідчий суддя за клопотанням сторони захисту у випадках та порядку, передбачених статтею 244 Кодексу, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Слідчий та прокурор зобов`язані забезпечити проведення експертизи якщо, встановлення тяжкості та характеру тілесного ушкоджень.

З метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження необхідно отримати тимчасовий доступ до медичної карги стаціонарного хворого, а також, рентгенівських, КТ, МРТ знімків - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , які зберігаються в КНП БМР " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", юридична адреса: АДРЕСА_1 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ), з можливим її вилученням.

В інший спосіб, інакше як отримати тимчасовий доступ до документів, а саме: медичної карти стаціонарного хворого, а також, рентгенівських, КТ, МРТ знімків або в електронному виді на носію інформації - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та їх вилучення (здійснення їх виїмки), неможливо.

Відповідно до положень ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з вимогами ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Так, інформація, до якої необхідний доступ не відноситься до винятку, встановленого ст. 161 КПК України.

На підставі викладеного, з метою забезпечення провадження досудового слідства, та встановлення об`єктивної істини, необхідний тимчасовий доступ до речей і документів, а саме: медичної карти стаціонарного хворого, а також, рентгенівських, КТ, МРТ знімків або в електронному виді на носію інформації - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , які зберігаються в КНП БМР " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", юридична адреса: АДРЕСА_1 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ), з можливим їх вилученням.

У судовому засіданні прокурор першого відділу Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону ОСОБА_6 в судове засідання не з`явився, подавши заяву, в якій просить розгляд справи проводити у його відсутність, клопотання підтримує та просить задовольнити.

Старший слідчий СВ Обухівського РУП ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, подавши заяву, в якій просить розгляд справи проводити у його відсутність, клопотання підтримує та просить задовольнити.

Відповідно до положень ч. 4 ст. 107 КПК України, враховуючи неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів судового розгляду не здійснювалося.

Дослідивши матеріали клопотання та додані до них матеріали, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, у випадку можливості використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та у разі неможливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а також у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці документи:

1) перебувають у володінні відповідної фізичної чи юридичної особи,

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні,

3) не становлять собою або не включають документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ч. 7 статті 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

04.02.2024 р. до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12024111230000304 внесено інформацію про кримінальне правопорушення за попередньою правовою кваліфікацією кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 286-1 КК України.

Клопотання обґрунтоване наступним.

04.02.2024 о 19.07 год. по автодорозі с. Іванівка - м. Кагарлик автомобіль «Volkswagen», модель «Passat» р.н. НОМЕР_1 , під керуванням ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , рухався в напрямку м. Кагарлик не вибрав безпечну швидкість руху не впорався в керуванні допустив з`їзд в кювет, де здійснив лобове зіткнення з деревом, в наслідок ДТП в водія підозра на перелом лівої ноги та руки, пасажира який сидів на передньому сидінні ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_2 , без свідомості доставлений до КНП КМР « ІНФОРМАЦІЯ_3 », в подальшому був переведений до КНП БМР " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Необхідно тимчасовий доступ до історії хвороби ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зберігаються в КНП БМР " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", юридична адреса: АДРЕСА_1 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ), з можливим її вилученням.

Крім того, відповідно до п. 4.1 правил судово-медичного визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень затверджених Наказом МОЗ № 6 від 17.01.1995 р. судово-медична експертиза з метою встановлення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень проводиться судово-медичним експертом шляхом медичного обстеження потерпілих. Проведення цієї експертизи тільки за медичними документами (історії хвороби, індивідуальній карті амбулаторного хворого тощо) допускається у виняткових випадках і лише за наявності справжніх повноцінних документів, що містять вичерпні дані про характер ушкоджень, їх клінічний перебіг та інші необхідні відомості.

Відповідно до п. 4.4 (Наказу) при проведенні судово-медичної експертизи експерт повинен використовувати оригінали медичних документів. У виняткових випадках дозволяється використання копій і виписок, за умови відображення в останніх вичерпних відомостей про ушкодження та їх клінічний перебіг. Ці документи мають бути засвідченні підписом лікаря і печаткою лікувального закладу.

Відповідно до п. 4.5 (Наказу) в необхідних випадках судово-медичний експерт може використовувати відомості досліджень, що проводяться із залученням відповідних спеціалістів, не обстежуючи потерпілого особисто.

Вказаний вище документ має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а саме проведення судово-медичної експертизи та не містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 242 КПК України, слідчий зобов`язаний звернутися до експерта для проведення експертизи щодо встановлення тяжкості та характеру тілесних ушкоджень.

Відповідно до п. 6 ч. 1 статті 164 КПК України в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів має бути зазначено розпорядження надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів зазначеній в ухвалі особі та надати їй можливість вилучити зазначені речі і документи, якщо відповідне рішення було прийнято слідчим суддею, судом.

Таким чином, з огляду на те, що матеріали кримінального провадження дають достатні підстави вважати, що інформація, яка міститься у медичних документах, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а вказані документи необхідні для провадження експертних досліджень, слідчий суддя вважає можливим надати слідчому дозвіл на тимчасовий доступ до зазначених документів.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.. ст.. 110, 159-164 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання старшого слідчого СВ Обухівського РУП ГУ НП в Київській області майора поліції ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів задовольнити.

Надати тимчасового доступу до речей і документів та зобов`язати КНП БМР " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", юридична адреса: АДРЕСА_1 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ), падати: слідчим СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області: ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , тимчасовий доступ до речей та документів і надати можливість вилучити оригінали зазначених документів (здійснити їх виїмку), а саме: медичної карти стаціонарного хворого, а також, рентгенівських знімків, КТ знімків, МР`Г знімків та/або рентгенівські, КТ та МРТ знімки в електронному виді на носію інформації - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який з 04.02.2024 перебував на стаціонарному лікуванні в КНП БМР " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", юридична адреса: АДРЕСА_1 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 )

Строк дії ухвали 1 (один) місяць із 04.03.2024 року до 03.04.2024 р.

Ухвала слідчого судді про доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, підлягає обов`язковому виконанню.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117396696
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів

Судовий реєстр по справі —368/193/24

Ухвала від 22.03.2024

Кримінальне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 22.03.2024

Кримінальне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 04.03.2024

Кримінальне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 01.03.2024

Кримінальне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 21.02.2024

Кримінальне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 20.02.2024

Кримінальне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 14.02.2024

Кримінальне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 14.02.2024

Кримінальне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 14.02.2024

Кримінальне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 13.02.2024

Кримінальне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні