Ухвала
від 04.03.2024 по справі 922/621/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

04 березня 2024 року м. ХарківСправа № 922/621/24

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Рильової В.В.

розглянувши матеріали справи

за позовом Акціонерного товариства "ПроКредит Банк" (місцезнаходження: 03115, місто Київ, проспект Перемоги, будинок 107-А; код ЄДРПОУ: 21677333) до 1) Приватного сільськогосподарського підприємства "Вільшанське" (місцезнаходження: 62732, Харківська область, Дворічанський район, село Вільшана, вулиця Миру, будинок 89; код ЄДРПОУ:30749671) , 2) ОСОБА_1 (місцезнаходження: АДРЕСА_1 ; РНОКПП: НОМЕР_1 ) , 3) ОСОБА_2 (місцезнаходження: АДРЕСА_2 ; РНОКПП: НОМЕР_2 ) про стягнення 23 424 250,60 грн.

ВСТАНОВИВ:

Акціонерне товариство "ПроКредит Банк" звернулося до Господарського суду Харківської області з позовною заявою про стягнення солідарно з Приватного сільськогосподарського підприємства "Вільшанське", ОСОБА_1 , ОСОБА_2 на користь Акціонерного товариства "ПроКредит Банк" заборгованість за кредитними договорами №202.49538/FW1101/928 від 30.07.2020, №202.51064/FW1101/928 від 30.11.2021, №202.51070/FW1101.928 від 07.12.2021, №202.51145/FW1101/928 від 25.01.2022, які є невід`ємною частиною Рамкової угоди №FV1101/928 від 12.08.2014 у сумі 23 424 250,60 грн.

Також позивач просить стягнути в рівних частках з Приватного сільськогосподарського підприємства "Вільшанське", ОСОБА_1 , ОСОБА_2 на користь Акціонерного товариства "ПроКредит Банк" суму судового збору у розмірі 281 091,01 грн.

Ухвалою Господарського суду Харківської області від 04.03.2024 позовну заяву АТ "ПроКредит Банк" прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі №922/621/24 за правилами загального позовного провадження.

Водночас, відповідно до ч.8 ст.176 ГПК України суддя з метою визначення підсудності може також користуватися даними Єдиного державного демографічного реєстру.

Згідно відповіді №469626 від 28.02.2024 з Єдиного державного демографічного реєстру, адресою реєстрації ОСОБА_2 (РНОКПП: НОМЕР_2 ) є АДРЕСА_2 .

Згідно відповіді №469614 від 28.02.2024 з Єдиного державного демографічного реєстру, адресою реєстрації ОСОБА_1 ( РНОКПП: НОМЕР_1 ) є АДРЕСА_2 .

Проте, згідно офіційних відомостей, зокрема із сайту АТ "Укрпошта" вбачається, що відділення поштового зв`язку МВПЗ Дворічна 2 63722 тимчасово припинило свою роботу у зв`язку з віднесенням території села Вільшана Куп`янського району до території активних бойових дій.

На підставі вказаного вище, суд позбавлений можливості направити ухвалу Господарського суду Харківської області від 01.03.24 на адресу ОСОБА_2 (РНОКПП: НОМЕР_2 ) та ОСОБА_1 ( РНОКПП: НОМЕР_1 ) у Харківській області, Куп`янського району, село Вільшана.

Відповідно до пунктів 1, 2, 3 Порядку створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2016 р. № 646, (надалі - Порядок) цей Порядок визначає умови створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб (далі - база даних).

База даних - автоматизований банк відомостей, створений для забезпечення єдиного державного обліку фізичних осіб, які є внутрішньо переміщеними.

Відповідальним за забезпечення формування та ведення бази даних є Мінсоцполітики.

Інформація до бази даних вноситься структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі створення) рад (далі - уповноважені органи) в електронній формі на підставі поданої внутрішньо переміщеною особою заяви, форму якої затверджує Мінсоцполітики.

База даних дає змогу обробляти персональні дані зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб відповідно до вимог Закону України Про захист персональних даних.

Згідно з п.4 Порядку, до бази даних вноситься така інформація про внутрішньо переміщену особу:

загальні відомості про особу (прізвище, ім`я, по батькові, громадянство, дата і місце народження, стать);

реквізити документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус або свідоцтво про народження дитини (назва документа, серія, номер (у разі наявності), дата видачі та суб`єкт, що видав документ);

відомості про реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають про це відмітку в паспорті або які не є громадянами України);

номер довідки, дата видачі та найменування органу, що її видав;

дані про останнє зареєстроване та фактичне місце проживання/ перебування внутрішньо переміщеної особи на території, де виникли обставини, зазначені у статті 1 Закону України Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб;

дані про фактичне місце проживання особи на дату звернення;

адреса, за якою із внутрішньо переміщеною особою може вестися офіційне листування або вручення офіційної кореспонденції, та номер телефону;

відомості про малолітніх, неповнолітніх дітей, які прибули разом із внутрішньо переміщеною особою;

відомості про малолітніх дітей, які прибули без супроводження законними представниками;

відомості про осіб, які безпосередньо здійснюють догляд за малолітніми дітьми, недієздатними особами або особами, дієздатність яких обмежена;

відомості про представника органу опіки та піклування;

відомості про житлові, соціальні, медичні, освітні та інші потреби внутрішньо переміщених осіб, стан їх забезпечення;

відомості про види соціальних виплат, які отримує особа;

відомості про місце навчання/виховання дитини (найменування навчального закладу);

відомості про освітній рівень, спеціалізацію за професійною освітою, професію;

відомості про працевлаштування (посада, найменування підприємства, установи, організації);

відомості про наявність в особи інвалідності із зазначенням причин настання, групи (підгрупи) інвалідності, нозологічних ознак і потреб у технічних та інших засобах реабілітації, санаторно-курортному лікуванні;

відомості про наявність у будь-якого з членів сім`ї на депозитному банківському рахунку коштів у розмірі, що перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб;

відомості про наявність у будь-якого із членів сім`ї у власності житлового приміщення/частини житлового приміщення, розташованого в інших регіонах, ніж тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим і м. Севастополі, населені пункти, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та населені пункти, що розташовані на лінії зіткнення;

відомості про наявність житлового приміщення, яке зруйновано або стало непридатним для проживання внаслідок проведення антитерористичної операції, або заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації;

відомості про проходження внутрішньо переміщеною особою фізичної ідентифікації в установі публічного акціонерного товариства Державний ощадний банк України;

відомості про дату проведення перевірки місця проживання/перебування внутрішньо переміщеної особи;

згода на обробку персональних даних;

відомості про смерть внутрішньо переміщеної особи або визнання її безвісно відсутньою;

інші відомості, що сприяють захисту прав і законних інтересів внутрішньо переміщених осіб (у разі необхідності).

Приписами ч.7 ст.176 ГПК України закріплено, що інформація про місце проживання (перебування) фізичної особи має бути надана протягом п`яти днів з моменту отримання відповідним органом реєстрації місця проживання та перебування особи відповідного звернення суду.

З урахуванням викладеного, за для належного повідомлення відповідачів про розгляд даної справи, суд вважає за необхідне відповідно до ст.16 Закону України "Про захист персональних даних" витребувати у Міністерства соціальної політики України відомості щодо перебування на обліку (реєстрації) в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб та місце реєстрації на підконтрольній Україні території щодо відповідачів : ОСОБА_2 (РНОКПП: НОМЕР_2 ) та ОСОБА_1 ( РНОКПП: НОМЕР_1 ) .

Керуючись ст.ст. 176, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Витребувати у Міністерства соціальної політики України (вул. Еспланадна, 8/10, м. Київ, 01601) відомості щодо перебування на обліку (реєстрації) в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб та місце реєстрації на підконтрольній Україні території щодо:

- фізичної особи ОСОБА_2 дата народження: ІНФОРМАЦІЯ_1 , відомості про місце народження: с. Вільшана Дворічанського району Харківської області; документ, що посвідчує особу паспорт серія НОМЕР_3 , виданий Дворічанським РВ УМВС України в Харківській області 06.09.2005 року; РНОКПП НОМЕР_2 )

- фізичної особи ОСОБА_1 (дата народження: ІНФОРМАЦІЯ_2 , відомості про місце народження: м. Харків; документ, що посвідчує особу паспорт серія НОМЕР_4 , виданий Дворічанським РВ УМВС України в Харківській області 06.03.1996 року; РНОКПП: НОМЕР_1 ).

2. У разі встановлення факту перебування фізичної особи ОСОБА_2 та фізичної особи ОСОБА_1 на обліку (реєстрації) в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб, витребувати у Міністерства соціальної політики України наступні відомості:

- дані про фактичне місце проживання особи на дату звернення;

- адреса, за якою із внутрішньо переміщеною особою може вестися офіційне листування або вручення офіційної кореспонденції, та номер телефону.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвалу підписано 04.03.2024.

Суддя В.В. РильоваСправа №922/621/24

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117401887
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань банківської діяльності кредитування

Судовий реєстр по справі —922/621/24

Рішення від 27.05.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Рильова В.В.

Ухвала від 13.05.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Рильова В.В.

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Рильова В.В.

Ухвала від 08.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Рильова В.В.

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Рильова В.В.

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Рильова В.В.

Ухвала від 04.03.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Рильова В.В.

Ухвала від 03.03.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Рильова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні