Ухвала
від 04.03.2024 по справі 200/7154/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відмову в проведенні судового засідання в режимі відеоконференції

04 березня 2024 року Справа №200/7154/23

суддя Донецького окружного адміністративного суду Голубова Л.Б., ознайомившись з клопотанням представника Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, щодо розгляду позовної заяви Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до товариства з обмеженою відповідальністю «Корум Дружківський машинобудівний завод» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2 за період березень - листопад 2023 року в сумі 104031,06 гривень та зустрічного позову товариства з обмеженою відповідальністю «Корум Дружківський машинобудівний завод» до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про визнання протиправними дій,

УСТАНОВИВ:

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області звернулось до суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю «Корум Дружківський машинобудівний завод» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2 за період березень - листопад 2023 року в сумі 104031,06 гривень.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 13 грудня 2023 року відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 19 січня 2024 року прийнято до розгляду зустрічний позов товариства з обмеженою відповідальністю «Корум Дружківський машинобудівний завод» про визнання протиправними дій Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області. Об`єднано в одне провадження зустрічний позов товариства з обмеженою відповідальністю «Корум Дружківський машинобудівний завод» про визнання протиправними дій Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області з первісним позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про стягнення заборгованості з товариства з обмеженою відповідальністю «Корум Дружківський машинобудівний завод» з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2 за період березень - листопад 2023 року в сумі 104031,06 гривень. Справа розглядатиметься за правилами загального позовного провадження. Призначено підготовче засідання.

28 лютого 2024 року на адресу суду надійшло клопотання представника Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Розглянувши клопотання представника Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, суд зазначає наступне.

Відповідно до статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Згідно Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

У заяві учасник справи обов`язково зазначає: - назву суду; - номер судової справи; - дату та час судового засідання, в якому учасник бажає взяти участь в режимі відеоконференції; - своє прізвище, ім`я та по-батькові; - свій статус в судовій справі; - електронну адресу, яка використана їм для реєстрації в Системі; - назву системи, яка пропонується для проведення відеоконференцз`язку; - номер телефону для зв`язку із судом; - відмітку про наявність або відсутність електронного підпису.

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Суд зазначає, що прийняття рішення про проведення судового засідання у режимі відеоконференції є правом, а не обов`язком суду.

За результатом підготовчих дій, спрямованих на забезпечення проведення судового засідання 04 березня 2024 року в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, судом встановлена відсутність технічної можливості провести таке засідання.

Більш того, суд зазначає, що представником товариства з обмеженою відповідальністю «Корум Дружківський машинобудівний завод» подано клопотання про відкладення розгляду справи у зв`язку з хворобою представника.

З огляду на вищезазначене та неможливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, клопотання представника Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області задоволенню не підлягає.

Керуючись ст.ст. 195, 248, 256, 293, 294, 370 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Відмовити у задоволенні клопотання представника Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Повний текст ухвали складено та підписано 04 березня 2024 року.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Л.Б. Голубова

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117410216
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій

Судовий реєстр по справі —200/7154/23

Рішення від 04.04.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Ухвала від 22.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Ухвала від 19.01.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Ухвала від 08.01.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Ухвала від 28.12.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Ухвала від 28.12.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Ухвала від 13.12.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні