Ухвала
від 04.03.2024 по справі 600/449/24-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позову без розгляду

04 березня 2024 р. м. Чернівці справа №600/449/24-а

Чернівецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Кушнір В.О., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання про залишення позову без розгляду у справі за позовом Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці до товариства з обмеженою відповідальністю "АПЛОТ" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю),-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Чернівецького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа №600/449/24-а за позовом Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці до товариства з обмеженою відповідальністю "АПЛОТ" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду.

До суду 20.02.2024р. від позивача надійшла заява про залишення позову без розгляду в частині вимог, а саме в частині:

1) виконання робіт підвищеної небезпеки без отриманого дозволу від територіального органу Держпраці на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: вантажно-розвантажувальні роботи за допомогою машин і механізмів;

2) виконання робіт підвищеної небезпеки без зареєстрованої у територіальному органі Держпраці декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці, а саме:

- роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра;

- роботи із застосування лазерів;

- нанесення лакофарбових покрить;

- зварювальні роботи;

- застосування шлаковати (мінеральної вати);

3) експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки підвищеної небезпеки без зареєстрованої у територіальному органі Держпраці декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці, а саме:

- верстат оптоволоконний координатно-лазерної різки FiberMak 2000.3x1.5;

- гідравлічний листозгинальний прес Ermaksan Speed-bend 1270*60;

- гідравлічний листозгинальний прес Ermaksan Speed-bend 2100*60;

- електростатична фарбувальна установка OPTIFLEX PRO В 230 В;

- машина для лазерної різки Bodor С-З-ЗОООВт;

- піч полімеризації 3000*1750*2500;

- станок оптоволоконної координатно-лазерної різки Fiber laser cutting machine P3015-3KW-IPG.

Указана вище заява обґрунтована тим, що зазначену частину позовних вимог відповідач виконав добровільно.

01.02.2024р. від позивача надійшло клопотання про залишення позову без розгляду, оскільки, відповідач виконав решту вимог, які є предметом позову.

Так, відповідно до п.5 ч.1 ст.240 КАС України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Згідно ч.3 ст.240 КАС України про залишення позову без розгляду суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про залишення позову без розгляду може бути оскаржена.

На підставі зазначених положень КАС України, враховуючи заяви позивача, суд доходить висновку про наявність правових підстав для залишення цього позову без розгляду. Відповідно, подані заяви підлягають задоволенню.

На підставі наведеного та керуючись статтями 240, 241, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

1. Заяви позивача щодо залишення позову без розгляду - задовольнити.

2. Позовну заяву Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці до товариства з обмеженою відповідальністю "АПЛОТ" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) - залишити без розгляду.

Згідно статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

У відповідності до статей 293, 295 Кодексу адміністративного судочинства України ухвали суду першої інстанції можуть бути оскаржені в апеляційному порядку окремо від рішення суду повністю або частково. Апеляційна скарга на ухвалу подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення (складання).

Суддя В.О. Кушнір

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117413431
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —600/449/24-а

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Кушнір Віталіна Олександрівна

Ухвала від 05.02.2024

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Кушнір Віталіна Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні