Ухвала
від 04.03.2024 по справі 227/677/24
ДОБРОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

04.03.2024 227/677/24

У Х В А Л А

04 березня 2024 року м. Добропілля

Суддя Добропільського міськрайонного суду Донецької області Здоровиця О.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Трун Ольга Валентинівна до Товариства з обмеженою відповідальністю «Краснолиманське» про стягнення заборгованості по заробітній платі,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з вказаним позовом і просить стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Краснолиманське» заборгованість по заробітній платі за період з 13.03.2018 року по 29.04.2020 року.

Подана позовна заява відповідає вимогам статей 175,177 ЦПК України.

Підстави повернення позовної заяви, залишення її без руху або відмови у відкритті провадження, передбачені ст.ст.185, 186 ЦПК, відсутні.

Дана справа підсудна Добропільському міськрайонному суду та підлягає розгляду, відповідно до п.2 ч.4 ст.19, п.2 ч.1 ст.274, ч.5ст.279 ЦПК України, за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Відповідно до п.7 ч.2 ст.187 ЦПК України, в ухвалі про відкриття провадження суд зазначаєрезультати вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом із позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

Разом з позовною заявою представником позивача ОСОБА_2 до суду подано клопотання про витребування доказів, а саме про витребування у ТОВ «Краснолиманське» інформації щодо розміру заборгованості з заробітної плати ОСОБА_1 , який був звільнений з підприємства 29.04.2020 року, зазначаючи про те, що вказані відомості витребувались у відповідача шляхом направлення адвокатського запиту від 19.04.2024 року, який до теперішнього часу залишився без належного реагування.

Вирішуючи вищевказане клопотання суд виходить з такого.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

Згідно норм ч.2 ст.182 та ч.1 ст.183 ЦПК України, клопотання подаються в письмовій або усній формі та повинні містити відомості, передбачені цим Кодексом.

Вказане клопотання подано позивачем в строки, передбачені законом, але не підлягає задоволенню, оскільки воно є необгрунтованим виходячи з такого.

Відповідно до ч.2ст.84 ЦПК України, у клопотанні про витребування доказів повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Клопотання представника позивача - адвоката Трун О.В. про витребування доказів, відповідає вишевказаним нормам та до нього додані відповідні докази вжиття таких заходів самостійно, тому вказане клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.84, 187, 274, 277 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Трун Ольга Валентинівна до Товариства з обмеженою відповідальністю «Краснолиманське» про стягнення заборгованості по заробітній платі.

Вказану справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Роз`яснити сторонам, що за клопотанням однієї із сторін розгляд справи може бути проведено в судовому засіданні з повідомленням сторін. Таке клопотання, відповідно до ч.7 ст.279 ЦПК України, відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Відповідно до ст. 278 ЦПК України, протягом 15 днів із дня вручення даної ухвали про відкриття провадження у справі, відповідач має право подати відзив на позовну заяву (заперечення проти позову) і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Роз`яснити відповідачу, що відзив на позовну заяву подається в письмовій формі і повинен відповідати нормам ст.278 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана(надана) позивачу одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Відповідно до ч.2 ст.278 ЦПК України, у разі подання відповідачем відзиву, позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення.

Для подання відповіді на відзив (в разі його надходження) суд встановлює позивачу строк 7 днів з моменту отримання позивачем відзиву відповідача.

Для подання заперечення, суд встановлює відповідачу строк 5 днів з моменту отримання відповіді на відзив.

Роз`яснити сторонам, що відповідь на відзив та заперечення повинні відповідати вимогам, встановленим ч.3-5 ст. 178 ЦПК України для відзиву. В разі надання відповіді на відзив та заперечення позивач та відповідач повинні додати до них документи, що підтверджують їх надіслання (надання) іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до ч.1ст.193 ЦПК України,у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до ч. 3 ст. 279 ЦПК України, якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

2. Клопотання представника представника позивача - адвоката Трун О.В. про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «Краснолиманське»:

- інформацію щодо наявного у ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) розміру заборгованості по заробітній платі станом на 27.02.2024 року (на день звернення з позовом до суду) та станом на день надання відповіді на вказаний запит.

Вказану інформаціюнадати судуз зазначеннямнарахованої сумита суми,яка підлягалавиплаті ОСОБА_1 після утримання обов`язкових податків та зборів.

Витребувану інформацію направити суду до 20березня 2024 року на адресу: вул. Банкова, 39А, м. Добропілля, Донецька область, 85004 або через підсистему ЄСІТС "Електронний суд" або на електронну адресу суду: inbox@dpm.dn.court.gov.ua) з посиланням на номер справи №227/677/24.

В разі неможливості надання витребуваних відомостей повідомити про причини, які цьому перешкоджають.

Попередити ТОВ «Краснолиманське», що за неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, судом можуть бути застосувані заходи процесуального примусу у вигляді штрафу в дохід державного бюджету у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Застосування до особи заходів процесуального примусу не звільняє її від виконання обов`язків, встановлених цим Кодексом.

Копію ухвали направити сторонам для відома та ТОВ «Краснолиманське» (01001, м.Київ, вул..Прорізна,12-а) для виконання.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі Судова владаУкраїни в мережі Інтернет за вебадресою: http://court.gov.ua/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.В.Здоровиця

04.03.2024

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117417204
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —227/677/24

Рішення від 10.04.2024

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні