Ухвала
від 05.03.2024 по справі 621/359/24
ЗМІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

621/359/24

2/621/448/24

УХВАЛА

05 березня 2024 року м. Зміїв

Зміївський районний суд Харківської області:

головуючий - суддя Овдієнко В. В.

позивач - ОСОБА_1 , представник позивача ОСОБА_2 ,

відповідач - Зміївська міська рада Чугуївського району Харківської області, представник відповідача Маковецька К. О.

розглянувши у підготовчому провадженні за відсутності сторін цивільну справу за позовною заявою про встановлення фактів, що мають юридичні значення,

у с т а н о в и в:

05.02.2024 ОСОБА_1 звернувся досуду зпозовною заявоюдо Зміївськоїміської радиЧугуївського районуХарківської області з наступними вимогами: встановити факт постійного проживання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , разом з ОСОБА_3 , станом на день його (батька) смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_1 ; встановити факт прийняття спадщини ОСОБА_3 після смерті ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Ухвалою Зміївського районного суду Харківської області від 06.02.2024 прийнято позовну заяву, відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання на 05.03.2024.

09.02.2024 від представника відповідача ОСОБА_5 до суду надійшла заява, в якій просила розглянути справу за відсутності представника Зміївської міської ради за наявними матеріалами в справі.

14.02.2024 від представника позивача ОСОБА_2 надійшло клопотання про витребування від приватного нотаріуса Чугуївського районного нотаріального округу Харківської області Кожушної Л. М.: 1) інформацію про те, чи не залишив ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , заповіт на випадок своєї смерті; чи звертався будь-хто до нотаріуса із заявами про прийняття спадщини або про відмову від спадщини після смерті останнього; 2) інформацію про те, чи не залишила ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 , заповіт на випадок своєї смерті; чи звертався будь-хто до нотаріуса із заявами про прийняття спадщини або про відмову від спадщини після смерті останньої.

05.03.2024 належним чином повідомленні учасники процесу на підготовче засідання не з`явилися.

Представник позивача ОСОБА_2 подала клопотання, в якому просила вирішити клопотання про витребування інформації за її відсутності, та за відсутності позивача.

Зважаючи на те, що всі учасники справи в засідання не з`явилися, відповідно до ч. 2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Ознайомившись з матеріалами справи, суд дійшов наступного:

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 83 ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду.

Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Частинами 1-3, 6 ст. 84 ЦПК України передбачено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

У клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Представник позивача обґрунтував необхідність витребування доказів для з`ясування обставин, що мають значення для вирішення справи, а також неможливість подання цих доказів.

За таких обставин, у справі наявні підстави для задоволення клопотання про витребування доказів.

Відповідно до ч. ч. 1, 2, 4 ст. 198 ЦПК України підготовче засідання проводиться за правилами, встановленими главою 6 цього розділу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цим Кодексом.

Суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: 1) визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу; 2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача; 3) в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Якщо розгляд справи у випадках, передбачених цим Кодексом, починається спочатку, суд призначає та проводить підготовче засідання спочатку в загальному порядку, крім випадку ухвалення рішення про колегіальний розгляд справи, коли підготовче засідання проводиться спочатку лише у разі, якщо суд дійшов висновку про необхідність його проведення.

У зв`язку з задоволенням клопотання про витребування доказів належить відкласти підготовче засідання.

Керуючись ст. ст. 13, 81, 84, 127, 189, 197, 198, 223, ч. 2 ст. 247, 259-261 ЦПК України, суд,

у х в а л и в:

Клопотання про витребування доказів задовольнити.

Витребувати від приватного нотаріуса Чугуївського районного нотаріального округу Харківської області Кожушної Л. М. (вул. Лиманська, буд. 23/вул. Адміністративна, буд. 2, м. Зміїв, Чугуївський район, Харківська область, 63404) наступні відомості:

1. Чи не залишив ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , заповіт на випадок своєї смерті; чи звертався будь-хто до нотаріуса із заявами про прийняття спадщини або про відмову від спадщини після його смерті;

2. Чи не залишила ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 , заповіт на випадок своєї смерті; чи звертався будь-хто до нотаріуса із заявами про прийняття спадщини або про відмову від спадщини після її смерті.

Витребувану інформацію належить направити на адресу Зміївського районного суду Харківської області (вул. Адміністративна, 6, м. Зміїв, Чугуївський район, Харківська область, 63404) в десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Відкласти підготовче засідання та призначити нове підготовче засідання на 14:30годину 03.04.2024.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала складена та підписана суддею 05.03.2024.

Головуючий: В. В. Овдієнко

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117418714
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —621/359/24

Рішення від 01.05.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

Рішення від 01.05.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні