Ухвала
від 05.03.2024 по справі 676/1530/24
КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 676/1530/24

Номер провадження 2/676/1258/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження

05 березня 2024 року м. Кам`янець-Подільський

Суддя Кам`янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області Гладій Л.М., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 до Жванецької сільської ради Кам`янець-Подільського району Хмельницької області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування, -

В С Т А Н О В И Л А:

ОСОБА_1 звернулась в суд з позовом до Жванецької сільської ради Кам`янець-Подільського району Хмельницької області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування.

У силу вимог ст.ст.19, 187, 274 ЦПК України, суд дійшов висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Провадження по цивільній справі за вищеназваним позовом підлягає призначенню до розгляду в підготовчому судовому засіданні.

Враховуючи відсутність підстав для залишення заяви без руху, повернення та відмови у відкритті провадження, а також обов`язок додержання процесуального строку, встановленого законодавством, необхідно вирішити питання щодо відкриття провадження у справі.

Ознайомившись із матеріалами справи, суд вважає за необхідне витребувати копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

За нормою ч.1ст.81 ЦПК Україникожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Вирішуючи питання щодо витребування доказів за власної ініціативою, суд керується ч.7ст.81 ЦПК України, згідно якої суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Керуючись ст.ст.81, 187 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И Л А:

Відкрити провадження по цивільній справі позовною заявою ОСОБА_1 до Жванецької сільської ради Кам`янець-Подільського району Хмельницької області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування.

Призначити підготовче судове засідання з повідомленням (викликом) сторін на 18 березня 2024 року о 09 год. 30 хв. у приміщенні Кам`янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області за адресою м. Кам`янець-Подільський, вул. Драй Хмари, 7, каб. № 3 під головуванням судді Гладій Л.М.

Відповідач має право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідач має право в цей же строк надіслати позивачу, за наявності - іншим відповідачам, третім особам - копії відзиву та доданих до нього документів.

Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу, а також третім особам.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Витребувати у приватного нотаріуса Кам`янець-Подільського районного нотаріального округу Хмельницької області Яцевич Г.В. копію спадкової справи № 249-2020 до майна ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Встановити строк для витребовуваних доказів до 15 березня 2024 року.

Роз`яснити уповноваженій особі, що якщо вона не має можливості подати докази, які витребовує суд, або не має можливості подати такий доказ у встановлені строки, вона зобов`язана повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити, що відповідно до ч.8 ст.84 ЦПК України за неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи примусу тимчасове вилучення доказів для дослідження судом та штраф.

Застосування до особи заходів процесуального примусу не звільняє її від виконання обов`язків, встановлених ЦПК України.

Копію ухвали суду для виконання в частині надання доказів направити приватному нотаріусу Кам`янець-Подільського районного нотаріального округу Хмельницької області Яцевич Г.В.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам справи.

Розглядати справу в складі суду: суддя Гладій Л.М., секретар судових засідань Костецька І.В.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду виключно у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги. В іншій частині заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Кам`янець-Подільського міськрайонного суду Гладій Л.М

СудКам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117421682
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —676/1530/24

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Гладій Л. М.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Гладій Л. М.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Гладій Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні