Ухвала
від 05.03.2024 по справі 515/188/24
САРАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 515/188/24

Провадження № 2/513/463/24

Саратський районний суд Одеської області

У ХВ АЛ А

05 березня 2024 року суддя Саратського районного суду Одеської області Рязанова К.Ю., перевіривши виконання вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України за позовною заявою ОСОБА_1 до Дивізійської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області, ОСОБА_2 про визнання права на спадкування та скасування реєстрації місяця проживання, -

у с т а н о в и л а:

До Саратського районного суду Одеської області 28 лютого 2024 року надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Дивізійської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області, ОСОБА_2 про визнання права на спадкування та скасування реєстарції місяця проживання, яка передана у провадження судді Рязанової К.Ю. у відповідності до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями.

Як убачається із заявлених позовних вимог, позивач просить суд: визнати за ним право власності на земельну ділянку площею 4,11 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Вишнівської сільської ради, Білгород-Дністровського району, Одеської області за державним актом на право приватної власності на землю серії ІІІ-ОД №075408 виданого Татарбунарською районною державною адміністрацією 20 лютого 2003 року в порядку спадкування за законом після ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 . Розтлумачити дублікат від 03 жовтня 2014 року заповіту, який склала Мєглжй А.І. від 18 лютого 2010 року №53 в частині «внуку ОСОБА_2 », а саме данні про особу за допомогою яких можливо ідентифікувати особу спадкоємця. Скасувати запис у погосподарський книзі щодо проживання ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1 12 липня 2007 року. Скасувати реєстрацію місця проживання ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1 від 15 жовтня 2020 року з позначкою про дату початку проживания з 12 липня 2007 року.

Вивчивши матеріали поданої позовної заяви, вважаю, що позовна заява не відповідає вимогам цивільного процесуального законодавства України.

Статтею 4 ЦПК України передбачено, що кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Статтею 175 ЦПК України визначені основні вимоги до позовної заяви, які мають бути дотримані особами, які звертаються до суду за захистом своїх прав та інтересів шляхом пред`явлення позову до суду.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 175 ЦПК України у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування.

У відповідності до п.п. 3, 5 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити: зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

За приписами ч. 5 ст. 177 ЦПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Згідно з пунктами 2, 9 частини 1 ст. 176 ЦПК України ціна позову визначається: у позовах про визнання права власності на майно або його витребування - вартістю майна. Однак до позовної заяви не додано доказів щодо нормативно-грошової оцінки земельної ділянки.

До позовної заяви не додано доказів, на які посилається позивач в позовній заяві, а саме витяги з книги погосподарського обліку за адресою: АДРЕСА_1 . Також позивачем в позовній заяві не зазначено: обставини та докази, які підтверджують факт відсутності відповідача за місцем реєстрації (акт обстеження житлово-побутових умов, довідка органу місцевого самоврядування тощо); обставини та докази, що свідчать про відмову відповідача від права користування будинком за адресою: АДРЕСА_1 .

Крім того, позовна заяви мість помилки в частині напитання прізвищ: померлої ОСОБА_3 - ОСОБА_4 та відповідача ОСОБА_2 - ОСОБА_2 .

Відповідно до ч.1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин, суддя дійшов висновку, про необхідність залишення позовної заяви без руху та надати строк позивачу для усунення зазначених в ухвалі недоліків, оскільки позовна заява не відповідає вимогам процесуального закону.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 95, 175, 177, 185 ЦПК України, суддя -

п о с т а н о в и л а:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Дивізійської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області, ОСОБА_2 про визнання права на спадкування та скасування реєстрації місяця проживання - залишити без руху.

Надати можливість позивачу виправити недоліки в строк не більше ніж десять днів з дня отримання позивачем ухвали, про що у вказаний термін надати суду документальні підтвердження.

Попередити, що у випадку не виконання вимог цієї ухвали, позовна заява буде вважатися неподаною та підлягає поверненню.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя К. Ю. Рязанова

СудСаратський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117423534
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —515/188/24

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Рязанова К. Ю.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Рязанова К. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні