Ухвала
від 05.03.2024 по справі 561/383/24
ЗАРІЧНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 561/383/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

05 березня 2024 року смт Зарічне

Зарічненський районний суд Рівненської області в особі судді Світличного Р.В., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Зарічненської селищної ради про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

04 березня 2024 року ОСОБА_1 звернулась до суду із вказаним позовом, у якому просила визначити їй додатковий строк для подання заяви про прийняття спадщини яка відкрилась внаслідок смерті ОСОБА_2 , з підстав необізнаності про наявність заповіту.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно правил ч. 4 ст. 274 ЦПК України, в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах щодо спадкування, а тому справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст. 4, 19, 23, 187, 260, 261, 274 ЦПК України

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Зарічненської селищної ради (34000, смт Зарічне, вул. Центральна, 11, Вараського району, Рівненської області) про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини прийняти до розгляду.

Відкрити загальне позовне провадження в цивільній справі № 561/383/24.

Підготовче судове засідання для розгляду справи по суті провести в приміщенні Зарічненського районного суду Рівненської області (смт Зарічне, вул. Грушевського, 10) 25 березня 2024 року о 14:00 год.

В підготовче судове засідання викликати сторони.

Витребувати у Зарічненської державної нотаріальної контори такі відомості:

-чи зареєстрований у спадковому реєстрі заповіт ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 ?

-чи заведена після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , спадкова справа та хто з числа спадкоємців звертався із заявою про прийняття спадщини або відмову від прийняття спадщини?

-чи видавалося свідоцтво про право на спадщину за законом чи заповітом після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , і на чиє ім`я?

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали для подання до суду відзиву на позовну заяву.

Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. При цьому, до відзиву додаються докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання до суду відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам у справі.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана (вручена) іншим учасникам у справі.

Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи, а відповідачу разом з копіями позовної заяви та прикладеними до неї документами у тому числі на електронну пошту.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет (https://court.gov.ua/sud1707/gromadyanam/csz/).

Рекомендувати позивачу зареєструватися у підсистемі ЄСІТС "Електронний суд".

В Зарічненському районному суді Рівненської області наявна технічна можливість для проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею і не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Суддя Р.В. Світличний

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117425207
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —561/383/24

Рішення від 02.04.2024

Цивільне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Світличний Р.В.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Світличний Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні