Ухвала
від 04.03.2024 по справі 210/1250/24
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 210/1250/24

Провадження № 2/210/801/24

У Х В А Л А

іменем України

04 березня 2024 року

Суддя Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, Сільченко В. Є., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Криворізької гімназії №15 ім. М. Решетняка Криворізької міської ради, третя особа на стороні відповідача без самостійних вимог: Відділ освіти виконавчого комітету Металургійної районної у місті ради про стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, -

ВСТАНОВИВ:

01.03.2024 року в провадження судді найшла позовна заява ОСОБА_1 до Криворізької гімназії №15 ім. М. Решетняка Криворізької міської ради, третя особа на стороні відповідача без самостійних вимог: Відділ освіти виконавчого комітету Металургійної районної у місті ради про стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу.

Дослідивши матеріали позову, доходжу висновку про необхідність залишення останнього без руху з наступних підстав.

За правилами цивільного процесуального законодавства, позовна заява за формою та змістом повинна відповідати статті 175 ЦПК України, а також вимогам статті 177 цього Кодексу.

Суд за загальним правилом ЦПК України не має права вимагати подання певних документів або клопотань по витребування відповідних доказів, однак суд в порядку сприяння учасникам в реалізації їхніх прав роз`яснює, що відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Частиною 5 ст. 177 ЦПК України передбачено, що позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Так, в позовній заяві ОСОБА_1 в якості додатків до позову зазначає, зокрема, копію паспорту та РНОКПП ОСОБА_1 та копію позовної заяви з додатками для відповідачів, однак вказані документи відсутні в поштовому конверті.

Крім того, в позові ОСОБА_1 посилається на довідку від 07.02.2022 року, яка свідчить про нараховану йому заробітну плату за вересень 2021 року та жовтень 2021 року, однак суду її не надає.

Відповідно до ст.185ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, або не сплачено судовий збір, постановляє ухвалу в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання позивачем ухвали.

За таких обставин, відповідно до вимог ч.1 ст.185 ЦПК України, позовна заява підлягає залишенню без руху.

Роз`яснити позивачу право протягом десяти днів з дня одержання ухвали суду усунути виявлені недоліки.

Керуючись ст.ст.175,177,185 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Криворізької гімназії №15 ім. М. Решетняка Криворізької міської ради, третя особа на стороні відповідача без самостійних вимог: Відділ освіти виконавчого комітету Металургійної районної у місті ради про стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність виправлення вказаних в мотивувальній частині ухвали недоліків позовної заяви протягом десяти днів з дня її отримання, та роз`яснити, що в іншому випадку позовна заява буде вважатися неподаною і повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: В. Є. Сільченко

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117426669
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —210/1250/24

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Сільченко В. Є.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Сільченко В. Є.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Сільченко В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні