Ухвала
від 04.03.2024 по справі 175/2366/24
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 175/2366/24

Провадження № 2/175/364/24

У Х В А Л А

04березня 2024рокусуддя Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області Озерянська Ж.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Виконавчого комітету Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області, третя особа Дніпровський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Дніпровському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про визнання батьківства та зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

До Дніпропетровського районногосуду Дніпропетровськоїобласті надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Виконавчого комітету Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області, третя особа Дніпровський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Дніпровському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про визнання батьківства та зобов`язання вчинити певні дії.

Вивчивши матеріали позовної заяви, суд вважає необхідним позовну заяву залишити без руху, виходячи з наступного.

Пред`явлена позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана з порушенням ст. 175, 177 ЦПК України, а саме:

Відповідно п.2 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Відповідно до відповіді № 470930 від 29 лютого 2024 року з Єдиного державного демографічного реєстру зазначені наступні відомості про зареєстроване місце проживання відповідачки ОСОБА_2 - АДРЕСА_1 .

Згідно ст. 109 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її перебування.

Зазначена обставина має вирішальне значення для визначення територіальної юрисдикції (підсудності) даної справи.

Зі змісту позовної заяви, судом встановлено, що позивачеві невідомо місце проживання чи перебування відповідачки, що перешкоджає врученню останній копії позовної заяви та доданих до неї документів, а також судової повістки, в порядку визначеному законом.

Також, позивачем по справі зазначено відповідачем - Новоолександрівську сільську раду Дніпровського району Дніпропетровської області, проте наявність спору не викладено обставинами, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, та не долучено відповідних доказів, що підтверджують вказані обставини.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Керуючись ст. 9, 42, 175, 185, 298, 299, 318 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Виконавчого комітету Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області, третя особа Дніпровський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Дніпровському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про визнання батьківства та зобов`язання вчинити певні дії, залишити без руху і надати позивачу строк десять днів з дня вручення ухвали, для усунення вказаних недоліків.

Повідомити позивача про необхідність виправити зазначені в ухвалі недоліки у строк, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання ними ухвали. Роз`яснити, що інакше заява буде вважатись неподаною та повернута.

Ухвала набирає законної сили після підписання її суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Озерянська Ж.М.

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117426754
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання батьківства та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —175/2366/24

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Озерянська Ж. М.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Озерянська Ж. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні