Ухвала
від 05.03.2024 по справі 343/548/24
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 343/548/24

Провадження №: 2/343/277/24

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

05 березня 2024 року м. Долина

Суддя Долинського районного суду Івано-Франківської області Тураш В. А.,

розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 прож. АДРЕСА_1 до Комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медичної допомоги" Долинської міської ради, вул.С.Бандери,9 , м. Долина, Калуського району, Івано-Франківська обл. про стягнення грошової компенсації за невикористані дні відпустки та середнього заробітку за час затримки виплати-

В С Т А Н О В И В:

Позивачка ОСОБА_1 05.03.2024 звернулася до суду з позовом, в якому просить визнати поважною причиною пропуску строку звернення до суду та поновити їй строк звернення до суду з даним позовом, стягнути з відповідача КНП "Центр первинної медичної допомоги" Долинської міської ради на її користь невиплачену компенсацію за невикористану відпустку в сумі 10 353.76 грн, середній заробіток за час затримки виплат в сумі 123 913.50 грн, а також понесені судові витрати.

Підставою звернення до суду з даним позовом є порушення відповідачем трудового законодавства, в тому числі вимог законів "Про оплату праці", "Про відпустки" та КЗпП України.

Дана позовна заява відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України, до неї додані її копії та копії всіх документів.

Позовна заява подана особою, яка має цивільну процесуальну дієздатність.

Позовна заява підсудна Долинському районному суду Івано-Франківської області.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження, встановлених ст. 185, 186 ЦПК України, не вбачаю.

Згідно із положеннями ст. 19, 274 ЦПК України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду, зокрема, справ, що виникають з трудових відносин.

Позивачкою заявлено позов про стягнення грошової компенсації за невикористані дні відпустки, що свідчить про віднесення цієї справи до категорії справ, що виникають з трудових відносин.

Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї зі сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін (ч. 5 ст. 279 ЦПК України).

Таким чином, відповідно до вимог ст. 19, 274 ЦПК України, дана справа є справою, що виникає з трудових відносин, а тому її слід розглядати за правилами спрощеного позовного провадження, однак, на думку суду, доцільним буде повідомити сторін про розгляд справи та викликати їх в судове засідання.

На підставі викладеного, керуючись ст. 187 ЦПК України, суддя-

П О С Т А Н О В И В:

відкрити провадженняу справі№ 343/548/24за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медичної допомоги" Долинської міської ради про стягнення грошової компенсації за невикористані дні відпустки та середнього заробітку за час затримки виплати.

Судове засідання для розгляду справи по суті в порядку спрощеного позовного провадження провести з повідомленням сторін в приміщенні суду в м. Долина, вул. Обліски, 115, 03 квітня 2024 року о 11.30 годин.

Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання заяви із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження та відзиву на позов, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, а також доказів, що підтверджують обставини, на яких грунтуються його заперечення, якщо такі докази не надані позивачем, і документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву та доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Якщо відповідач не подасть у встановлений судом строк заперечення проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, він має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Роз`яснити відповідачу про його право пред`явити зустрічний позов у строк, встановлений судом для подання відзиву.

Встановити позивачці п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення на відповідь на відзив, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву; відповідь на відзив; заперечення на відповідь на відзив) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити сторонам про їх право заявити відвід судді. Відвід повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого засідання або першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. Після спливу вказаного строку заявляти відвід (самовідвід) дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу (самовідводу) заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному вебпорталі "Судова влада України" в мережі за посиланням: http://dl.if.court.gov.ua.

Копію ухвали про відкриття провадження в справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів направити невідкладно особам, які беруть участь у справі.

Ухвала не підлягає оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду.

Суддя Долинського районного суду В. А. Тураш

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117427356
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення грошової компенсації за невикористані дні відпустки та середнього заробітку за час затримки виплати

Судовий реєстр по справі —343/548/24

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Тураш В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні