Ухвала
від 05.03.2024 по справі 947/6519/24
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ


справа № 947/6519/24

провадження № 2/947/2391/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі

призначення розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження

без проведення судового засідання та виклику сторін

05.03.2024 року м. Одеса

Суддя Київського районного суду м. Одеси Літвінова І.А., розглянувши заяву позивача ОСОБА_1 про усунення недоліків позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «КОНТРАКТОВИЙ ДІМ» про витребування безпідставно отриманих активів (грошових коштів),

В С Т А Н О В И В :

Ухвалою судді від 29.02.2024 року позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «КОНТРАКТОВИЙ ДІМ» про витребування безпідставно отриманих активів (грошових коштів), було залишено без руху із встановленням позивачу десятиденного строку усунення з дня одержання копії ухвали.

04.03.2024 року, без порушення встановлених строків, зі сторони позивача надійшла заява про усунення недоліків з доказами оплати судового збору (вхід. № 14307).

Ухвала судді від 29.02.2024 року позивачем виконана. Підстав для відмови у відкритті провадження, залишення заяви без розгляду чи повернення позовної заяви позивачу не встановлено.

Згідно з частиною першою статті 187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченомустаттею 185цього Кодексу.

У відповідності до частини першої статті 11 ЦПК України суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Враховуючи, що справа у спорі між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про витребування безпідставно отриманих активів (грошових коштів) не відноситься до категорії справ, які відповідно до частини четвертої статті 274 ЦПК Українине можуть бути розглянуті в порядку спрощеного провадження, суддя доходить висновку про доцільність розгляду цієї справи у порядку спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та виклику сторін (з особливостями, визначеними статтями 278, 279 ЦПК України).

Відповідно до частини другої статті 187 ЦПК України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Керуючись ст.ст.11,19,43,187,274,278,279 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ) до ОСОБА_2 (РНОКПП: НОМЕР_2 ), третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «КОНТРАКТОВИЙ ДІМ» (код ЄДРПОУ: 35442539) про витребування безпідставно отриманих активів (грошових коштів).

Відкрити провадження у цивільній справі № 947/6519/24.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи.

Роз`яснити учасникам справи, що при розгляді справи судом у порядку позовного провадження учасники справи викладають письмово свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування щодо предмета спору виключно у заявах по суті справи, якими є: позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву (ч.ч. 1, 2 ст. 174 ЦПК).

Цивільне судочинство в судах провадиться державною мовою. Учасники судового процесу, які не володіють або недостатньо володіють державною мовою, мають право робити заяви, надавати пояснення і заявляти клопотання рідною мовою або мовою, якою вони володіють, користуючись при цьому послугами перекладача (ст. 9 ЦПК).

Положеннями статей 178-181 ЦПК України врегульовано підстави, час, черговість та вимоги щодо подання заяв по суті, зокрема відзиву (ст. 178 ЦПК), відповіді на відзив (ст. 179 ЦПК), заперечення (ст. 180 ЦПК) та пояснення третьої особи щодо позову або відзиву (ст. 181 ЦПК).

Суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вказаних вимог, повертає її заявнику без розгляду.

Учасник справи має право додати до письмової заяви, клопотання проект ухвали, постановити яку він просить суд.

Вимоги щодо подання письмових доказів містяться у статтях 83, 95 ЦПК України.

За правилами абзацу 2 частини восьмої статті 43 ЦПК України, якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника).

Учасники судового процесу зобов`язанні повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження).

Учасники судового процесу повинні добросовісно виконувати процесуальні обов`язки, що встановлені чинним ЦПК України та/або покладені на них судом, не зловживати правами та запобігати створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства з метою недопущення застосування до них судом заходів процесуального примусу, що визначені в статтях 143-148 ЦПК України.

Встановити відповідачу строк для подання до суду відзиву на позов і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, - п`ятнадцять днів із дня вручення відповідачу ухвали про відкриття провадження у справі; заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження (при наявності) п`ять днів з дня вручення ухвали; клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін (у разі необхідності) - п`ятнадцять днів із дня вручення відповідачу ухвали про відкриття провадження у справі.

В разі подання відзиву на позов відповідач зобов`язаний одночасно із направленням до суду відзиву разом із з додатками, надіслати копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Роз`яснити, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Встановити позивачу строк для подання до суду відповіді на відзив відповідача (в разі його одержання) п`ять днів з дня одержання позивачем відзиву відповідача на позов; клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін - не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Встановити відповідачу строк для подання до суду заперечень на відповідь позивача (в разі їх одержання) п`ять днів з дня одержання відповідачем відповіді позивача на відзив.

Учасники справимаютьправо надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив.

Встановити строк вчинення процесуальних дій учасниками справи з 05 березня 2024 року по 05 квітня 2024 року.

При наявності процесуальних умов, розгляд цивільної справи № 947/6519/24 по суті в порядку спрощеного провадження за наявними у справі матеріалами розпочати після закінченням встановленого судом строку без проведення судового засідання без виклику сторін за наявними у справі матеріалами.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи протягом двох днів з дня її складення.

Відповідачу, одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі, надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити сторонам, що позивач має право відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), а відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її складення та окремо від рішення суду апеляційному оскарженню не підлягає.

Отримувати інформаціющодо справиучасники справиможуть на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки:https://court.gov.ua/fair/sud1512/.

Суддя Літвінова І. А.

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117429170
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування безпідставно отриманих активів (грошових коштів

Судовий реєстр по справі —947/6519/24

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Літвінова І. А.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Літвінова І. А.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Літвінова І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні