Ухвала
від 05.03.2024 по справі 466/2047/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/2047/24

Провадження № 2-о/466/107/24

У Х В А Л А

28 лютого 2024 року, суддя Шевченківського районного суду м. Львова Зима І.Є., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Орган опіки та піклування Шевченківської районної адміністрації Львівської міської ради про призначення опікуном нанедієдатної особи , -

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою, в порядку окремого провадження, в якій просить призначити його опікуном ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Оглянувши матеріали заяви, вважаю, що таку слід залишити без рух уз огляду на наступне.

У відповідності до ч.1 ст. 39 ЦК України, фізична особа може бути визнана судом недієздатною, якщо вона внаслідок хронічного, стійкого психічного розладу не здатна усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними.

Згідно ч.1 ст. 41 ЦК України, опіка встановлюється над недієздатною фізичною особою.

Опіка та піклування встановлюються з метою забезпечення особистих немайнових і майнових прав та інтересів малолітніх, неповнолітніх осіб, а також повнолітніх осіб, які за станом здоров`я не можуть самостійно здійснювати свої права і виконувати обов`язки. (ст. 55 ЦК України).

Згідно ч.1 ст. 60 ЦК України, суд встановлює опіку над фізичною особою у разі визнання її недієздатною і призначає опікуна за поданням органу опіки та піклування.

Відповідно до п.5 ч.3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Однак заявник не надав суду доказів, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , над якою він просить встановити опіку, визнана судом недієздатною, хоча зазначає про це в заяві. Згідно інформації, отриманої із Єдиного державного реєстру судових рішень, відсутні рішення про визнання ОСОБА_2 недієздатною.

Також слід зазначити в заяві і особу ( анкетні дані, місце проживання , засоби зв"язку ) , щодо якої вирішуватиметься питання про призначення їй опікуна.

Крім того, в порушення вимог вимог ч.1, 2 ст. 177 ЦПК України, заявником не додано до заяви її копій та копій всіх документів, що додаються до неї, відповідності до кількості учасників.

Відповідно до ч.1 ст. 185 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

На підставі викладеного суддя приходить до висновку, що заява не відповідає вимогам цивільно-процесуального законодавства, а тому вважає, що необхідно заяву залишити без руху та надати заявнику строк для усунення недоліків протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

У разі усунення у вказаний строк недоліків, заява буде вважатись поданою в день первісного її подання до суду. Інакше заява вважається неподаною і повертається заявнику з доданими до неї документами, не пізніше п`яти днів з дня закінчення строку на усунення недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175, 177, 185, 260, 261 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Залишити без руху заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Орган опіки та піклування Шевченківської районної адміністрації Львівської міської ради про призначення опікуном над недієдатною особою.

Надати заявнику строк, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків зазначених в мотивувальній чатсині ухвали.

Роз`яснити заявнику , що в разі виконання у встановлений строк вимог ухвали, визначених статтею 175 ЦПК України, заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо у вказаний строк недоліки позовної заяви не будуть усунуті, заява вважається неподаною і повертається.

Копію ухвали надіслати заявнику .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя: І. Є. Зима

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117434816
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Інші справи окремого провадження

Судовий реєстр по справі —466/2047/24

Рішення від 25.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Зима І. Є.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Зима І. Є.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Зима І. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні