Ухвала
від 05.03.2024 по справі 466/10449/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/10449/23

Провадження № 2/466/540/24

У Х В А Л А

05 березня 2024 року Шевченківський районний суд м. Львова

в складі: головуючого судді Баєвої О.І.

секретаря судового засідання Шпири Ю.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Львові клопотання ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, -

у с т а н о в и в:

в провадженні Шевченківського районного суду м.Львова перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 за участю третіх осіб Шевченківської районної адміністрації Львівської міської ради (як орган опіки та піклування), Служби у справах дітей Маріупольської міської ради Донецької області про поновлення батьківських прав.

ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою про її участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до ч. 6 ст. 212 ЦПК України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Згідно з ч.3 ст.212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Вирішення питання про призначення по справі відеоконференції здійснюється без виклику учасників. У відповідності до ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Стаття 6 § 1 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод містить гарантії справедливого судочинства, одним з аспектів яких є доступ до суду. Рівень доступу, наданий національним законодавством, має бути достатнім для забезпечення права особи на суд з огляду на принцип верховенства права в демократичному суспільстві.

З метою забезпечення повного та всебічного розгляду справи, особистої участі відповідача ОСОБА_1 на виконання вимог ст. 212 ЦПК України, суд приходить до висновку про задоволення клопотання, судові засідання по вказаній справі слід проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів відповідача за допомогою системи «EasyCom».

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд , -

п о с т а н о в и в:

клопотання ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Судові засідання з розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 за участю третіх осіб Шевченківської районної адміністрації Львівської міської ради (як орган опіки та піклування), Служби у справах дітей Маріупольської міської ради Донецької області про поновлення батьківських прав проводити у режимі відеоконференції.

Участь у справі у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи «EasyCom» братиме відповідач ОСОБА_1 , електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_1.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О. І. Баєва

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117434824
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про встановлення батьківства або материнства

Судовий реєстр по справі —466/10449/23

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Баєва О. І.

Рішення від 26.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Баєва О. І.

Рішення від 24.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Баєва О. І.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Баєва О. І.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Баєва О. І.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Баєва О. І.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Баєва О. І.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Баєва О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні