Ухвала
від 05.03.2024 по справі 736/376/24
КОРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 736/376/24

Номер провадження 2-о/736/37/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

05 березня 2024 р. м. Корюківка

Суддя Корюківського районного суду Чернігівської області Чурупченко М.І., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Корюківська міська рада Чернігівської області, Служба у справах дітей Корюківської міської ради, ОСОБА_2 , Корюківський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Корюківському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиці, про усиновлення малолітньої дитини

В С Т А Н О В И В:

04 березня 2024 року ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою, в якій просить прийняти рішення про усиновлення ним малолітньої дитини та внести зміни в актовий запис про її народження.

Заява відповідає вимогам статей 310, 311 ЦПК України. Підстави для залишення заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Згідно ч. 3 ст. 313 ЦПК України для забезпечення таємниці усиновлення у випадках, встановлених Сімейним кодексом України, суд розглядає справи в закритому судовому засіданні.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 226 Сімейного кодексу України особа має право на таємницю перебування на обліку тих, хто бажає усиновити дитину, пошуку дитини для усиновлення, подання заяви про усиновлення та її розгляду, рішення суду про усиновлення. Дитина, яка усиновлена, має право на таємницю, в тому числі і від неї самої, факту її усиновлення.

За таких обставин вважаю, що вищевказану цивільну справу про усиновлення малолітніх дітей належить розглядати в закритому судовому засіданні.

На підставі викладено вважаю можливим відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_3 , про усиновлення ним малолітніх дітей та призначити справу до розгляду в закритому судовому засіданні.

Керуючись ст.ст. 19, 293, 310, 311, 315 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Корюківська міська рада Чернігівської області, Служба у справах дітей Корюківської міської ради, ОСОБА_2 , Корюківський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Корюківському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиці, про усиновлення малолітньої дитини.

Призначити справу до розгляду в закритому судовому засіданні на 26 березня 2024 року на 10 годину 00 хвилин.

Направити заінтересованим особам копії заяви з копіями доданих до них документів та запропонувати їм подати у строк до 26 березня 2024 письмові пояснення щодо заяви.

В судове засідання викликати: заявника, заінтересованих осіб, присяжних.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на веб сторінці суду: http://court.gov.ua/sud2510/.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її постановлення тільки у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності.

Суддя: М. І. Чурупченко

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117438606
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —736/376/24

Рішення від 26.03.2024

Цивільне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Чурупченко М. І.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Чурупченко М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні