Ухвала
від 04.03.2024 по справі 276/2214/23
ВОЛОДАРСЬКО-ВОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 276/2214/23

Провадження по справі 2/276/28/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 березня 2024 року смт. Хорошів

Володарсько-Волинський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді Збаражського А.М.

за участі секретаря судового засідання Ігнатенко О.М.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача адвоката Черкес Т.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ТОВ «ПАККО ХОЛДИНГ» про зобов`язання повернути трудову книжку та стягнення середнього заробітку за час затримки видачі трудової книжки, -

встановив:

У провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ТОВ «ПАККО ХОЛДИНГ» про зобов`язання повернути трудову книжку та стягнення середнього заробітку за час затримки видачі трудової книжки.

У судовому засіданні 04.03.2024 позивачем подано заяву про залишення позову без розгляду, зазначивши, що наслідки передбачені ст. 257 ЦПК України, їй відомі та зрозумілі.

Позивач та її представник підтримали вкзану заяву та просили її задовольнити.

Вирішуючи питання щодо заяви позивача про залишення позовної заяви без розгляду, суд виходить з наступного.

Відповідно до ч.1ст.4ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

За змістом принципу диспозитивності цивільного судочинства, закріпленим уст.13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цьогоКодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Згідно з ч.1ст.43 ЦПК Україниучасники справи мають право, зокрема, подавати до суду заяви та клопотання.

Відповідно до п.5 ч.1 ст. 257 ЦПК Українисуд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

На підставі викладеного, з огляду на наявність заяви позивача про залишення позовної заяви без розгляду, що свідчить про те, що позивач не підтримує заявлені вимоги, розгляд справи по суті на даний час не розпочато, тому суд вважає за можливе залишити дану позовну заяву без розгляду.

Керуючись ст. 257, ст.353, ст.354 ЦПК України, суд, -

постановив:

Позовну заяву ОСОБА_1 доТОВ «ПАККОХОЛДИНГ» прозобов`язанняповернути трудову книжкута стягненнясереднього заробіткуза часзатримки видачі трудовоїкнижкизалишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Житомирського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя: А.М. Збаражський

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117439455
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання повернути трудову книжку та стягнення середнього заробітку за час затримки видачі трудової книжки

Судовий реєстр по справі —276/2214/23

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Володарсько-Волинський районний суд Житомирської області

ЗБАРАЖСЬКИЙ А. М.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Володарсько-Волинський районний суд Житомирської області

ЗБАРАЖСЬКИЙ А. М.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Володарсько-Волинський районний суд Житомирської області

ЗБАРАЖСЬКИЙ А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні