Ухвала
від 04.03.2024 по справі 527/1106/22
ГЛОБИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 527/1106/22

провадження № 2/527/7/24

УХВАЛА

04 березня 2024 року м. Глобине

Глобинський районний суд Полтавської області в складі головуючого судді Свістєльнік Ю.М., прийнявши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ізгруп»</a>, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Департамент державної реєстрації Виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області, про витребування земельної ділянки з чужого незаконного користування та скасування реєстрації договору на право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб,-

ВСТАНОВИВ:

05 липня 2022 року позивач звернувся до суду з вищевказаною позовною заявою, яка 05 липня 2022 року відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями було передано судді Мицик С.А.

Ухвалою судді Глобинського районного суду Полтавської області Мицик С.А. від 07 липня 2022 року дану позовну заяву було прийнято до провадження, вирішено питання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, для виконання завдань підготовчого провадження призначено підготовче засідання та надано відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі.

26 серпня 2022 року подано представником відповідача відзив на позовну заяву.

Ухвалою судді Глобинського районного суду Полтавської області Мицик С.А. від 19 січня 2023 року призначено по справі судову-почеркознавчу експертизу, провадження по справі зупинено.

09 березня 2023 року ухвалою судді Глобинського районного суду Полтавської області Мицик С.А. провадження по справі поновлено у зв`язку з клопотанням експерта про надання додаткових доказів.

17 квітня 2023 року ухвалою судді Глобинського районного суду Полтавської області Мицик С.А. провадження по справі зупинено та направлено цивільну справу з додатковими доказами для проведення судової-почеркознавчої експертизи.

Згідно розпорядження в.о. керівника апарату Глобинського районного суду Полтавської області від 27.02.2024 за №48 призначено повторний автоматизований розподіл невирішеної судової справи №527/1106/22, провадження 2/527/7/24, у зв`язку з припиненням Мицик С.А повноважень судді Глобинського районного суду Полтавської області.

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 27.02.2024 справа передана судді Свістєльнік Ю.М. для розгляду.

Частинами 11,12ст.33ЦПК Українивстановлено,що справа,розгляд якоїрозпочато однимсуддею чиколегією суддів,повинна бутирозглянута цимже суддеючи колегієюсуддів,за виняткомвипадків,що унеможливлюютьучасть суддіу розглядісправи,та іншихвипадків,передбачених цимКодексом.У разізміни складусуду настадії підготовчогопровадження розглядсправи починаєтьсяспочатку,за виняткомвипадків,передбачених цимКодексом. У разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

Враховуючи положення ст. 33 ЦПК України, слід ухвалити рішення про розгляд справи спочатку.

01 березня 2024 року матеріали цивільної справи повернуті з повідомленням про неможливість надання висновку експерта.

Відповідно до ч. 1ст. 254 ЦПК України, провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Приймаючи до уваги викладене, суд вбачає підстави для поновлення провадження у справі.

Позовна заява подана з додержанням предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції, підсудна Глобинському районному суду Полтавської області, відповідає вимогам ст. ст. 175-177 ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч. 4 ст.274 ЦПК України справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження, підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження, тому суд розпочинає підготовче провадження та призначає підготовче засідання у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст. 33, 187 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ізгруп»</a>, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Департамент державної реєстрації Виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області, про витребування земельної ділянки з чужого незаконного користування та скасування реєстрації договору на право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб - поновити.

Прийняти до розгляду та відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ізгруп»</a> (адреса: Полтавська область, Кременчуцький район, с. Пузикове, вул. Центральна, буд.4), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Департамент державної реєстрації Виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області (адреса: 39600, Полтавська область, м.Кременчук, вул. Ігоря Сердюка, буд.27), про витребування земельної ділянки з чужого незаконного користування та скасування реєстрації договору на право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб.

Розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у цивільній справі в приміщенні Глобинського районного суду Полтавської області (Полтавська обл., м. Глобине, вул. Центральна, 183/23) на 10.30год 03 квітня 2024 року.

Роз`яснити відповідачу його право у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали подати:

- відзив на позовну заяву до якого додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються його заперечення, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи;

- зустрічний позов.

Роз`яснити позивачу його право в п`ятиденний строк з дня отримання відзиву подати відповідь на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу його право в п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив подати на неї свої заперечення, а також документи, що підтверджують надіслання заперечення і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити третій особі її право у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подати пояснення щодо позову або відзиву.

Копію даної ухвали про відкриття провадження у справі за вищевказаною позовною заявою невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://gl.pl.court.gov.ua/sud1604/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Ю. М. Свістєльнік

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117440458
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування земельної ділянки з чужого незаконного користування та скасування реєстрації договору на право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб

Судовий реєстр по справі —527/1106/22

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Свістєльнік Ю. М.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Свістєльнік Ю. М.

Ухвала від 17.04.2023

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Мицик С. А.

Ухвала від 09.03.2023

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Мицик С. А.

Ухвала від 19.01.2023

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Мицик С. А.

Ухвала від 31.08.2022

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Мицик С. А.

Ухвала від 06.07.2022

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Мицик С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні