Ухвала
від 04.03.2024 по справі 541/709/24
МИРГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 541/709/24

Провадження № 2/541/470/2024

У Х В А Л А

04 березня 2024 року м.Миргород

Суддя Миргородського міськрайонного суду Полтавської області Дністрян О.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Комишнянської селищної ради Миргородського району Полтавської області, Попівського старостинського округу №4, третя особа Приватний нотаріус Миргородського районного нотаріального округу Полтавської області Гіль Дмитро Володимирович, про визнання права власності в порядку спадкування, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовною заявою до виконавчого комітету Комишнянської селищної ради Миргородського району Полтавської області, Попівського старостинського округу №4, третя особа приватний нотаріус Миргородського районного нотаріального округу Полтавської області Гіль Дмитро Володимирович, про визнання права власності в порядку спадкування.

Позовна заява не може бути розглянута судом, оскільки не відповідає вимогамст. ст. 175, 177 ЦПК України.

Статтею 175 ЦПК Українипередбачені вимоги щодо форми та змісту позовної заяви, з якою звертається позивач.

У справах позовного провадження учасниками справи є сторони, треті особи (ч. 1ст. 42 ЦПК України).

Згідно приписів ст. 48 ЦПК України, сторонами в цивільному процесі є позивач і відповідач. Позивачем і відповідачем можуть бути фізичні і юридичні особи, а також держава.

Згідно з п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Звертаючись до суду з даним позовом ОСОБА_1 зазначила відповідача як виконавчий комітет Комишнянської селищної ради Миргородського району Полтавської області, Попівський старостинський округ №4.

При цьому,адресу відповідачавказано якадресу Попівського старостинського округу №4, а код ЄДРПОУ Виконавчого комітету Комишнянської селищної ради Миргородського району Полтавської області.

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», територіальна громада жителі, об`єднані постійним проживанням у межах села, селища, міста, що є самостійними адміністративно-територіальними одиницями, або добровільне об`єднання жителів кількох сіл, селищ, міст, що мають єдиний адміністративний центр.

Згідно з ч. 1 ст. 29 вказаного закону, до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать власні (самоврядні) повноваження, серед яких є управління в межах, визначених радою, майном, що належить до комунальної власності відповідних територіальних громад.

Таким чином, управління майном територіальної громади належить до відання виконавчих органів відповідної ради, а не старостинського округу.

Крім того, за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних-осіб підприємців, таку особу, як Попівський старостинський округ №4 не знайдено.

Тому, позивачу слід визначитися з колом відповідачів, які беруть участь у справі, та зазначити дані згідно з п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України.

Крім того, пунктом 3 частини 3 ст. 175 ЦПК України визначено, що позовна заява повинна містити: зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці.

Проте, в порушення вимог п. 3 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позивачем не зазначено ціну позову.

Так, згідно пункту 2 ч. 1 ст. 176 ЦПК України ціна позову визначається: у позовах про стягнення грошових коштів сумою, яка стягується, у позовах про визнання права власності на майно або його витребування вартістю майна.

Як вбачається з поданої заяви ці вимоги позивачем не виконано.

Відповідно до ч. 1ст. 4 Закону України «Про судовий збір»судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Згідно з п.1.1 ч.2ст.4 Закону України «Про судовий збір» за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою, судовий збір справляється в розмірі 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Таким чином, позивачу необхідно зазначити ціну позову та відповідно до неї визначити та сплатити судовий збір.

Крім того, відповідно до ч.4 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору.

Проте, до позовної заяви долучено квитанцію про видачу готівки на суму 50000 грн. та підтвердження проведення транзакції на видачу готівку.

Документів, підтверджуючих сплату судового збору за подання позовної заяви, не надано.

Відповідно до ст.185 ЦПК Українипозовна заява, подана без додержання вимог, викладених у статтях175і177 ЦПК Українипідлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

Враховуючи вищевикладене, позовну заяву слід залишити без руху та надати позивачу строк для усунення недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.175,177,185 ЦПК, суддя -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до виконавчого комітету Комишнянської селищної ради Миргородського району Полтавської області, Попівського старостинського округу №4, третя особа приватний нотаріус Миргородського районного нотаріального округу Полтавської області Гіль Дмитро Володимирович, про визнання права власності в порядку спадкування залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність усунення вказаних у позовній заяві недоліків в п`ятиденний строк з дня отримання ухвали. Роз`яснити, що інакше позовна заява буде вважатися неподаною та йому повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: О. М. Дністрян

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117440758
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності в порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —541/709/24

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Дністрян О. М.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Дністрян О. М.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Дністрян О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні