Ухвала
від 05.03.2024 по справі 160/1139/24
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

05 березня 2024 року Справа №160/1139/24

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Зеленов А.С., одержавши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ) до Військово лікарської комісії Військово медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» (код ЄДРПОУ: 07773293) про визнання протиправним та скасування висновку, зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

11 січня 2024 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Військово-лікарської комісії Військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь», в якій позивач просить суд:

визнати протиправною та скасувати постанову Військово-лікарської комісії Військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» від 04.01.2024 року, що оформлена довідкою №312, щодо встановленого рівня придатності до військової служби ОСОБА_1 , військовослужбовця військової частини НОМЕР_2 як «придатний до в/с»;

зобов`язати Військово-лікарську комісію Військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» провести військово-лікарську експертизу стану здоров`я ОСОБА_1 , військовослужбовця військової частини НОМЕР_2 з метою визначення ступеня його придатності до військової служби з урахуванням судової експертизи.

Справі за даним адміністративним позовом присвоєно єдиний унікальний номер судової справи - 160/1139/24 та у зв`язку з автоматизованим розподілом дана адміністративна справа була передана для розгляду судді Боженко Н.В.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 16 січня 2024 року передано адміністративну справу №120/1139/24 з Дніпропетровського окружного адміністративного суду на розгляд до Донецького окружного адміністративного суду

У зв`язку з автоматизованим розподілом дана адміністративна справа була передана для розгляду судді Зеленову А.С.

Ухвалою суду від 27 лютого 2024 року залишено без руху позовну заяву ОСОБА_1 до Військово лікарської комісії Військово медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» про визнання протиправним та скасування висновку, зобов`язання вчинити певні дії. Надано позивачу термін протягом десяти днів, починаючи з наступного дня після отримання цієї ухвали, впродовж якого позивачу необхідно усунути недоліки позовної заяви шляхом надання позовної заяви із зазначенням відомостей про наявність/відсутність електронного кабінету стосовно позивача та зазначенням відомостей щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

29 лютого 2024 року позивачем на виконання вимог ухвали суду від 27 лютого 2024 року надано позовну заяву із зазначенням відомостей про відсутність електронного кабінету стосовно позивача та зазначенням відомостей щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви

Отже вимоги ухвали суду від 27 лютого 2024 року були виконані позивачем.

Позивач є звільненим від сплати судового збору за подання даного позову відповідно до пункту 12 частини 1 статті 5 Закону України «Про судовий збір».

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст.160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та у строк, установлений законом. Підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі відсутні.

Вирішуючи питання про порядок розгляду цієї справи (форму адміністративного судочинства), суд виходив наступного.

Нормами ч.1 ст.12 КАС України передбачено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Питання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі (ч.1 ст.260 КАС України).

Згідно з ст.257 КАС України за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності. За правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті. При вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) значення справи для сторін; 2) обраний позивачем спосіб захисту; 3) категорію та складність справи; 4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; 5) кількість сторін та інших учасників справи; 6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Враховуючи категорію справи та характер спірних правовідносин, обсяг та характер доказів у справі, суд доходить висновку про розгляд цієї справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ст.258 КАС України суд розглядає справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 12, 160, 161, 171, 172, 257, 263 КАС України, суд -

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі №160/1139/24 за позовом ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ) до Військово лікарської комісії Військово медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» (код ЄДРПОУ: 07773293) про визнання протиправним та скасування висновку, зобов`язання вчинити певні дії.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження суддею одноособово, без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Відповідач має право подати заяву із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом десяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали про відкриття провадження у справі, для подання відзиву на позовну заяву, який повинен бути складений та поданий за правилами, встановленими ст.162 КАС України.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи (ч.ч. 3, 4 ст.162 КАС України).

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив (ст.163 КАС України), а відповідач - заперечення (ст.164 КАС України) протягом п`ятиденного строку, відлік якого починається, відповідно: для позивача - з моменту отримання відзиву на позов, а для відповідача - з моменту отримання відповіді на відзив.

У разі подання відповіді на відзив або заперечення до них необхідно додати: докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються викладені у них заперечення, якщо такі докази не надані іншою стороною; документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив або заперечення і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Повідомити учасників справи про можливість подати процесуальні документи (заяви, клопотання, відзиви тощо) на електронну адресу суду (inbox@adm.dn.court.gov.ua), засобами поштового зв`язку, факсом та через дистанційні засоби зв`язку.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається за наступною сторінкою в мережі Інтернет: http://adm.dn.court.gov.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та підлягає оскарженню з підстав порушення правил підсудності.

Ухвалу постановлено та підписано 05 березня 2024 року.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя А.С. Зеленов

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117444391
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування висновку, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —160/1139/24

Ухвала від 05.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 05.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 05.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 27.02.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 16.01.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні