Ухвала
від 04.03.2024 по справі 560/902/24
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 560/902/24

УХВАЛА

04 березня 2024 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі головуючого-судді Матущака В.В., розглянувши адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Відділу реєстрації місця проживання Управління з питань реєстрації Хмельницької міської ради про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до Відділу реєстрації місця проживання Управління з питань реєстрації Хмельницької міської ради, в якому просить:

1. Визнати бездіяльність у вигляді відмови (заяви про зняття з відмовою у знятті задекларованого/зареєстрованого місця проживання) Відділу реєстрації місця проживання Управління з питань реєстрації Хмельницької міської ради протиправною щодо відмовою у знятті задекларованого/зареєстрованого місця проживання.

2. Зобов`язати Відділ реєстрації місця проживання Управління з питань реєстрації Хмельницької міської ради вчинити дії щодо вчинення реєстраційної дії - зняття з реєстрації у зв`язку з виїздом за кордон на постійне проживання.

Відповідно до частини 4 статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно з частинами 6 та 7 статті 80 КАС України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом (частина 8 статті 80 КАС України).

З урахуванням предмету позову, з метою повного та всебічного з`ясування обставин у справі, необхідно витребувати в Хмельницького об`єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки докази.

Керуючись статтями 80, 248, 256 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

витребувати в Хмельницького об`єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки інформацію:

- чи є Тимчасове посвідчення (замість військового квитка) обліково-військовим документом?

- чи дійсно ОСОБА_1 знятий з військового обліку 20.12.2023?

- якими документами підтверджується зняття ОСОБА_1 з військового обліку?

- чи передбачено законами України чи іншими нормативно-правовими актами зняття особи з військового обліку з причини - від`їзду на постійне місце проживання за кордон?

Витребувану інформацію разом із підтверджуючими доказами надати до суду протягом 5 днів з дня отримання ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуючий суддя В.В. Матущак

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117448183
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —560/902/24

Ухвала від 11.03.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Матущак В.В.

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Матущак В.В.

Ухвала від 19.01.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Матущак В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні