Ухвала
від 04.03.2024 по справі 620/2754/24
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДСправа № 620/2754/24

УХВАЛА

про передачу адміністративної справи до іншого адміністративного суду

04 березня 2024 року м. Київ

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Ключковича В.Ю.,

суддів Беспалова О.О.

Грибан І.О.,

розглянувши в порядку письмового провадження питання про визначення підсудності справи № 620/2754/24 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Чернігівського окружного адміністративного суду про визнання протиправними дій та стягнення коштів,-

В С Т А Н О В И В:

22.02.2024 ОСОБА_1 звернувся до Чернігівського окружного адміністративного суду з позовом до Чернігівського окружного адміністративного суду про визнання протиправними дій та стягнення коштів.

Розпорядженням В.о. Голови Чернігівського окружного адміністративного суду від 23.02.2024, на виконання вимог ч. 1 ст. 28, п. 6 ч. 1, ч. 7 ст. 29 Кодексу адміністративного судочинства України, передано дану адміністративну справу до Шостого апеляційного адміністративного суду для визначення підсудності, оскільки ОСОБА_1 є суддею Чернігівського окружного адміністративного суду.

Вирішуючи питання про визначення підсудності справи, суд апеляційної інстанції виходить з наступного.

Згідно з ч. 1 ст. 28 Кодексу адміністративного судочинства (далі - КАС України) підсудність справи, у якій однією із сторін є суд або суддя суду, до підсудності якого віднесена ця справа за загальними правилами, визначається ухвалою суду вищої інстанції, постановленою без повідомлення сторін.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 29 КАС України суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо однією із сторін у справі є суд, в якому розглядається справа, або суддя цього суду.

З матеріалів справи встановлено, що позивачем у справі є суддя Чернігівського окружного адміністративного суду.

За приписами ч. 2 ст. 29 КАС України суд передає адміністративну справу на розгляд іншому адміністративному суду, що найбільш територіально наближений до цього суду, у випадку, визначеному пунктами 4 і 6 частини першої цієї статті.

Відповідно до ч. 2 ст. 20 КАС України Окружним адміністративним судам підсудні всі адміністративні справи, крім визначених частинами першою та третьою цієї статті.

Пункт 2 ч. 1 ст. 19 КАС України визначає, що юрисдикція адміністративних судів поширюється на справи у публічно-правових спорах, зокрема: спорах з приводу прийняття громадян на публічну службу, її проходження, звільнення з публічної служби.

Статті 25 та 26 КАС України встановлюють, що адміністративні справи з приводу оскарження індивідуальних актів, а також дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної чи юридичної особи (їх об`єднань), вирішуються за вибором позивача адміністративним судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача або адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Якщо така особа не має місця проживання (перебування) в Україні, тоді справу вирішує адміністративний суд за місцезнаходженням відповідача.

У разі невизначеності цим Кодексом територіальної підсудності адміністративної справи така справа розглядається адміністративним судом за вибором позивача.

Позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Відповідно до поданої позовної заяви, ОСОБА_1 зазначив місце проживання: АДРЕСА_1 .

Згідно з даними пошукових систем https://www.google.com.ua/maps та https://della.com.ua/distance/ найбільш територіально наближеним Окружним адміністративним судом до позивача є Київський окружний адміністративний суд.

Враховуючи положення КАС України, а також те, що в даній справі позивач є суддею суду, до підсудності якого віднесена ця справа за загальними правилами, суд апеляційної інстанції приходить до висновку, що справа № 620/2754/24 підлягає розгляду Київським окружним адміністративним судом.

Частиною 7 ст. 29 КАС України встановлено, що передача справ за підсудністю у випадках, визначених пунктами 4-6 частини першої цієї статті, здійснюється за розпорядженням голови суду.

Відповідно до частин 1 та 2 статті 30 КАС України спори між адміністративними судами щодо підсудності не допускаються. Адміністративна справа, передана з одного адміністративного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 29 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження адміністративним судом, до якого вона надіслана.

Керуючись статтями 28, 29, 248, 325 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В:

Визначити підсудність щодо розгляду адміністративної справи № 620/2754/24 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Київського окружного адміністративного суду про визнання протиправними дій та стягнення коштів за Київським окружним адміністративним судом.

Матеріали справи № 620/2754/24 направити у Київський окружний адміністративний суд за визначеною підсудністю.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя В.Ю. Ключкович

Судді О.О. Беспалов

І.О. Грибан

СудШостий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117450088
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи, що виникають з відносин публічної служби, зокрема справи щодо

Судовий реєстр по справі —620/2754/24

Ухвала від 25.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ключкович Василь Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні