Ухвала
від 06.03.2024 по справі 233/277/22
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 Справа № 233/277/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 березня 2024 року Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області в складі:

головуючого судді Мартишева Т. О.

за участю секретаря судового засідання Любач Н.О.,

відповідача -

представника відповідача -

представника позивача -

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву відповідача ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якої діє адвокат Кошель Артем Сергійович, про перегляд заочного рішення у справі за позовом Обласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго» в особі Виробничої одиниці «Костянтинівкатепломережа» до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за надані послуги з теплопостачання, -

В С Т А Н О В И В:

Заочним рішенням Костянтинівського міськрайонного суду від 20 липня 2022 року у цивільній справі № 233/277/22 за позовом Обласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго» в особі Виробничої одиниці «Костянтинівкатепломережа» до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за надані послуги з теплопостачання, позовні вимоги задоволені. Стягнуто з ОСОБА_2 на користь Обласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго» в особі Виробничої одиниці «Костянтинівкатепломережа» заборгованість за надані послуги з теплопостачання за період з березня 2013 року по грудень 2021 року включно, в розмірі 38093 (тридцять вісім тисяч дев`яносто три) гривні 23 копійки, заборгованість за абонентське обслуговування в період з листопада 2020 року по грудень 2021 року в сумі 386 (триста вісімдесят шість) гривень 16 копійок, інфляційні збитки у розмірі 5386 (п`ять тисяч триста вісімдесят шість) гривень 57 копійок, 3% річних у розмірі 2524 (дві тисячі п`ятсот двадцять чотири) гривні 51 копійка та витрати пов`язані зі сплатою судового збору, в розмірі 2481 (дві тисячі чотириста вісімдесят одна) гривня 00 копійок.

06 лютого 2024 року до суду надійшла заява відповідача ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якої діє адвокат Кошель А.С., про перегляд заочного рішення, в якій вказує, що її не було повідомлено про подання позову та нею не було отримано його копію з додатками. Заочне рішення по справі №233/277/22 від 20 липня 2022 року було отримано 17 січня 2024 року, шляхом ознайомленняз матеріаламисправи,що підтверджуєтьсязаявою наознайомлення тавідповідною розпискоюпро ознайомлення. Зазначає, що не з`явилась на судове засідання, на якому було ухвалено спірне судове рішення та не повідомила про причини своєї неявки відносно цього засідання через те, що взагалі не знала про існування судового процесу. Вказує, що на адресу відповідачки перша судова повістка про виклик до суду надіслана 22 лютого 2022 року. 24 лютого 2022 року Україна зазнала нападу з боку РФ та на території України введено воєнний стан. Фактично після оголошення воєнного стану в країні була паралізована робота пошти, та усі люди намагалися уберегти своє життя та здоров`я від війни, в подальшому вона виїхала на безпечну територію України, подалі від активних бойових дій. Як наслідок, відповідачка не отримувала жодної повістки/виклику до суду, взагалі не знаючи про існування будь-якого спору у судах, що і призвело до винесення заочного рішення суду. Просила скасувати заочне рішення суду, надавши тим самим доступ до правосуддя, переглянувши заочне рішення суду.

Заявник ОСОБА_1 , представник заявника адвокат Кошель А.С. в судове засідання не з`явились, представник заявника звернувся до суду з заявою про розгляд заяви про перегляд заочного рішення у його відсутність та відсутність заявника.

Представник ОКП «Донецьктеплокомуненерго» - Земляна О.М., в судове засідання не з`явилась, звернулась до суду з заявою про розгляд справи без її участі.

З`ясувавши позицію сторін, перевіривши матеріали цивільної справи та надані докази, судом встановлено наступне.

Згідно ч. 1 ст. 284 ЦПК України заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача.

У відповідності до п. 2 ч. 3ст. 287 ЦПК України, суд може своєю ухвалою за результатами розгляду заяви про перегляд заочного рішення скасувати заочне рішення і призначити справу до розгляду за правилами загального чи спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 1ст. 288 ЦПК України, заочне рішення підлягає скасуванню, якщо судом буде встановлено, що відповідач не з`явився в судове засідання та (або) не повідомив про причини неявки, а також не подав відзив на позовну заяву з поважних причин, і докази, на які він посилається, мають істотне значення для правильного вирішення справи.

З заяви вбачається, що ОСОБА_1 не з`явилася до суду з поважної причини, оскільки не була повідомлена належним чином про дату, час та місце судового засідання, судових повісток не отримувала.

Як вбачається з матеріалів справи, направлена на адресу відповідачки ОСОБА_2 , АДРЕСА_1 , судова повістка адресату не вручена та повернута на адресу суду. Також, зі змісту заяви про перегляд заочного рішення вбачається, що відповідач має аргументи стосовно позовних вимог, що мають істотне значення для розгляду справи по суті та їм повинна бути надана належна оцінка.

З урахуванням наведеного, суд вважає, що наявні підстави для скасування заочного рішення суду від 20липня 2022 року у цивільній справі № 233/277/22 за позовом Обласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго» в особі Виробничої одиниці «Костянтинівкатепломережа» до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за надані послуги з теплопостачання, та призначення справи до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст.ст. 287, 288 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Заяву відповідача ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якої діє адвокат Кошель Артем Сергійович, про перегляд заочного рішення задовольнити.

Заочне рішення Костянтинівського міськрайонного суду від 20липня 2022 року уцивільній справі № 233/277/22за позовомОбласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго» в особі Виробничої одиниці «Костянтинівкатепломережа» до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за надані послуги з теплопостачання скасувати та призначити справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін на 28 березня 2024 року об 11 годині 00 хвилин, про що повідомити сторони.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя :

Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117454420
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за надані послуги з теплопостачання

Судовий реєстр по справі —233/277/22

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

Рішення від 20.07.2022

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

Ухвала від 17.02.2022

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні