Ухвала
від 06.03.2024 по справі 685/213/24
ТЕОФІПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 685/213/24

Провадження № 2/685/109/24

У Х В А Л А

06 березня 2024 року смт. Теофіполь

Суддя Теофіпольського районного суду Хмельницької області Бурлак Г. І., розглянувши матеріали за позовом керівника Волочиської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Управління соціального захисту населення Хмельницької районної державної адміністрації до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди

в с т а н о в и в :

прокурор звернувся в суд з позовом до відповідача про відшкодування шкоди

Згідно зі ст.4 ЦПК України, позивач має право звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів. Позовна заява відповідає вимогам ст.175, 177 ЦПК України, перешкоди в порушенні справи, передбачені ст.185 ЦПК України, відсутні, тому враховуючи вимоги ч.6 ст. 19, 274 ЦПК України, суд вважає за можливе визнати справу малозначною та проводити розгляд у порядку спрощеного позовного провадження з викликом учасників.

Відповідно до ст.43, 49, 193 ЦПК України, позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу; позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до початку першого судового засідання; відповідач має право подати зустрічний позов у строк для подання відзиву. Зміна предмета або підстави позову допускається не пізніше ніж за 5 днів до початку першого судового засідання у справі, шляхом подання письмової заяви.

Відповідно до ст.278 ЦПК України, відзив подається протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення протягом строків, встановлених судом в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Виходячи з наведеного, керуючись ст. 19, 178, 187, 274, 277, 278 ЦПК України, районний суд

п о с т а н о в и в :

Відкрити провадження по справі №685/213/24 за позовом керівника Волочиської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Управління соціального захисту населення Хмельницької районної державної адміністрації до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди Визнати справу малозначною, проводити розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Призначити розгляд справи на 11 год.00 хв. 27 березня 2024 року.

В судове засідання викликати учасників справи.

Відповідач протягом п?яти днів з дня вручення копії ухвали має право подати до суду заяву із запереченням проти розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження та протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі має право надіслати (надати) учасникам справи копії відзиву на позов з доданими до нього документами, з одночасним направленням (наданням) такого відзиву з доданими до нього документами до суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач протягом п`яти днів з дня отримання відзиву відповідача має право надіслати (надати) учасникам справи копію відповіді на відзив з доданими до нього документами, з одночасним направленням (наданням) такої відповіді з доданими до нього документами до суду.

Відповідач протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив має право надіслати (надати) учасникам справи копію заперечення на відповідь з доданими до нього документами, з одночасним направленням (наданням) такого заперечення з доданими до нього документами до суду.

Суддя

Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117455863
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —685/213/24

Рішення від 27.03.2024

Цивільне

Теофіпольський районний суд Хмельницької області

Бурлак Г. І.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Теофіпольський районний суд Хмельницької області

Бурлак Г. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні