Ухвала
від 05.03.2024 по справі 297/1079/23
ЗАКАРПАТСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 297/1079/23

У Х В А Л А

05 березня 2024 року м. Ужгород

Колегія суддів Судової палати у цивільних справах Закарпатського апеляційного суду в складі:

головуючого - Собослоя Г.Г.,

суддів: Джуга С.Д., Кожух О.А.,

розглянувши клопотання представника ТзОВ "СЕРВІСНИЙ ЦЕНТР "ДІАМАНТ"" - адвоката Шегинського Романа Андрійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду по справі за апеляційною скаргою ТзОВ "ЗАХІДНО-УКРАЇНСЬКИЙ АВТОМОБІЛЬНИЙ ДІМ" на ухвалу Берегівського районного суду від 25 липня 2023 року, головуючий суддя Гецко Ю.Ю., -

В С Т А Н О В И Л А :

У провадженні Закарпатського апеляційного суду знаходиться цивільна справа за апеляційною скаргою ТзОВ "ЗАХІДНО-УКРАЇНСЬКИЙ АВТОМОБІЛЬНИЙ ДІМ" на ухвалу Берегівського районного суду від 25 липня 2023 року, головуючий суддя Гецко Ю.Ю.у справі за позовом ОСОБА_1 до ТзОВ "ЗАХІДНО-УКРАЇНСЬКИЙ АВТОМОБІЛЬНИЙ ДІМ" та ТзОВ "СЕРВІСНИЙ ЦЕНТР "ДІАМАНТ"", про відшкодування збитків та моральної (немайнової) шкоди, завданих в результаті порушення прав споживачів, розгляд якої призначено на 18 березня 2024 року о 10 год. 30 хв..

16.02.2024 на електронну пошту Закарпатського апеляційного суду від представника ТзОВ "СЕРВІСНИЙ ЦЕНТР "ДІАМАНТ"" - адвоката Шегинського Р.А. надійшло клопотання про проведення судових засідань, в тому числі судового засідання призначеного на 10:30 18.03.2024, у справі № 297/1079/23 у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, а саме за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Згідно з частинами першою, другою статті 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів) (частина третя статті 212 ЦПК України).

Закарпатський апеляційний суд має технічну можливість провести судове засіданні в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення «ВКЗ» (https://vkz.court.gov.ua) (колишня назва - «EASYCON» (https://vkz.court.gov.ua)) у визначені дату і час, а саме 18.03.2024 о 09:30.

Разом з цим, щодо клопотання адвоката в частині проведення усіх судових засідань в режимі відеоконференції, суд зазначає таке.

Розгляд справи відбувається у судовому засіданні, яке нерозривно пов`язано з датою та часом його проведення.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Отже, тлумачення вказаних норм права свідчать про те, що клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, яке подається не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання, безпосередньо пов`язано з конкретним судовим засіданням. Законодавцем чітко визначений строк, не пізніше якого особа має зернутись до суду з таким клопотанням. Участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції у всіх судових засіданнях, без вказівки на дату та час проведення такого, чинним законодавством не передбачена.

Враховуючи наведене, судова колегія вважає, що дане клопотання підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст.212 ЦПК України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А :

Клопотання представника ТзОВ "СЕРВІСНИЙ ЦЕНТР "ДІАМАНТ"" - адвоката Шегинського Романа Андрійовича про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду за допомогою власних технічних засобів задовольнити частково.

Розгляд справи № 297/1079/23 за апеляційною скаргою ТзОВ "ЗАХІДНО-УКРАЇНСЬКИЙ АВТОМОБІЛЬНИЙ ДІМ" на ухвалу Берегівського районного суду від 25 липня 2023 року провести18 березня 2024 року о 10 год. 30 хв. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів Шегинського Романа Андрійовича (електронна пошта: ІНФОРМАЦІЯ_1 / НОМЕР_1 ).

Попередити Шегинського Р.А. що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Крім цього вхід (авторизація) до підсистеми відеоконференцзв`язку буде можливий тільки через кабінет Електронного суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий:

Судді:

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117456321
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду по справі за апеляційною скаргою ТзОВ "ЗАХІДНО-УКРАЇНСЬКИЙ АВТОМОБІЛЬНИЙ ДІМ" на ухвалу Берегівського районного суду від 25 липня 2023 року, головуючий

Судовий реєстр по справі —297/1079/23

Постанова від 18.03.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Собослой Г. Г.

Постанова від 18.03.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Собослой Г. Г.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Собослой Г. Г.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Собослой Г. Г.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Собослой Г. Г.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Собослой Г. Г.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Ухвала від 25.07.2023

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГЕЦКО Ю. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні