Ухвала
від 04.03.2024 по справі 278/647/24
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа 278/647/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 березня 2024 року м. Житомир

Житомирський районний суд Житомирської області у складі головуючого судді Євгена Татуйка, провів підготовче судове засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Служба у справах дітей Глибочицької територіальної громади про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дитини з матір`ю,--

В С Т А Н О В И В :

У провадженні суду перебуває вказана цивільна справа.

У підготовче судове засідання учасники справи не з`явились, хоча про дату, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином. Разом з тим, на адресу суду від позивачки та представника третьої особи надійшли письмові клопотання про проведення підготовчого судового засідання без їх участі. Причини неявки відповідача суду невідомо.

В клопотанні позивачка просить суд витребувати з Служби у справах дітей Глибочицької територіальної громади Житомирського району Житомирської області висновок щодо доцільності визначення місця проживання ОСОБА_3 з матір`ю.

Враховуючи наведене, судом ухвалено здійснювати підготовчий розгляд справи у відсутність учасників та, відповідно, без фіксації його перебігу технічними засобами, що відповідає приписам ч. 2 ст. 247 ЦПК України.

Процесуальним законодавством вказані правовідносини врегульовано наступним чином.

Учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів. У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу судом (ч. ч. 1-2 ст. 84 ЦПК України)

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази (ч. 3 ст. 84 ЦПК України).

Проаналізувавши фактичні обставини справи у сукупності із нормами процесуального законодавства України, якими врегульовано вказані правовідносини, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення вказаного клопотання та витребування зазначених у ньому матеріалів з огляду на те, що такі відомості є необхідними для повного та всебічного розгляду справи.

У решті, проаналізувавши матеріали справи судом не встановлено підстав для залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі та для постановлення кінцевого рішення за наслідками розгляду даної справи у підготовчому судовому засіданні.

Враховуючи наведене, суд вважає, що підготовче судове провадження може бути закрито, а справи призначена до судового розгляду по суті.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 53, 200 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання задовільнити.

Витребувати у третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору висновок про доцільність визначення місця проживання ОСОБА_3 з матір`ю.

Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті на 11 годину 00 хвилин 27 березня 2024 року.

Встановити наступний порядок дослідження доказів у справі: заслухати пояснення учасників справи, дослідити наявні в матеріалах справи докази.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Євген Татуйко

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117457306
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання шлюбу та визначення місця проживання дитини з матір`ю

Судовий реєстр по справі —278/647/24

Рішення від 27.03.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні