Ухвала
від 05.03.2024 по справі 225/140/24
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер судової справи: 225/140/24

Номер провадження: 2-о/225/4/2024

Дзержинський міський суд Донецької області

УХВАЛА

іменем України

05 березня 2024 року Дзержинський міський суд Донецької області у складі

головуючого - судді Челюбєєва Є.В.,

за участі секретаря Панасенко Г.Ю.,

при розгляді у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільної справи за заявою представника заявника - адвоката Саєнка Олександра Миколайовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Торецької міської військової адміністрації Бахмутського району Донецької області, ОСОБА_2 про звільнення від повноважень опікуна, призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дзержинського міського суду Донецької області перебуває вказана цивільна справа.

Від представника заявника надійшло клопотання про заміну заінтересованої особи - Орган опіки та піклування Торецької міської військової адміністрації Бахмутського району Донецької області на адміністрацію Соборного району Дніпровської міської ради (код юридичної особи 44013254; адреса: 49027, Дніпропетровська область, м. Дніпро, площа Соборна, буд.7), оскільки Фактичним місцем проживання ОСОБА_3 та ОСОБА_2 є: АДРЕСА_1 .

Представник заінтересованої особи - Орган опіки та піклування Торецької міської військової адміністрації Бахмутського району Донецької області надав заяву про заміну заінтересованої особи на орган опіки та піклування адміністрації Соборного району Дніпровської міської ради, оскільки справу ОСОБА_3 передано до вказаного органу за фактичним місцем проживання опікуна з недієздатним.

В судове засідання учасники справи не з`явилися.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснюється.

Вирішуючи заявлені клопотання, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.3 ст.42 ЦПК України у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Відповідно до ч.3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені розділом ІV ЦПК України.

Оскільки положеннями ЦПК України не передбачена заміна заінтересованої особи в окремому провадженні, суд за аналогією застосовує положення ст.51 ЦПК України щодо заміни неналежного відповідача.

З огляду на викладене, враховуючи те, що рішення суду в даній справі може вплинути на права та обов`язки Органу опіки та піклування адміністрації Соборного району Дніпровської міської ради, то суд вважає необхідним замінити заінтересовану особу у справі на належну.

Керуючись ст. 51, 53, 200,294 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника заявника про заміну заінтересованої особи задовольнити.

Клопотання заінтересованої особи про заміну заінтересованої особи задовольнити.

Замінити заінтересовану особу з органу опіки та піклування Торецької міської військової адміністрації Бахмутського району Донецької області на орган опіки та піклування адміністрації Соборного району Дніпровської міської ради (49027, Дніпропетровська область, м. Дніпро, площа Соборна, буд.7)

Справу відкласти на 21.03.2024 року о 10.00 годині, про що повідомити сторони.

Органу опіки та піклування адміністрації Соборного району Дніпровської міської ради розглянути можливість призначення ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 опікуном повнолітньої недієздатної особи ОСОБА_3 та надіслати відповідне подання до Дзержинського міського суду Донецької області.

Роз`яснити заінтересованій особі, що вона в строк до дати проведення судового засідання може подати письмові пояснення з приводу обставин, викладених у заяві.

Роз`яснити учасникам справи, що вони можуть приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку EasyCon, тому сторони мають право завчасно надіслати відповідну заяву на електронну адресу суду inbox@dgm.dn.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Є.В. Челюбєєв

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117461356
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення від повноважень опікуна, призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —225/140/24

Рішення від 16.04.2024

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Челюбєєв Є. В.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Челюбєєв Є. В.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Челюбєєв Є. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні