Ухвала
від 06.03.2024 по справі 634/991/23
САХНОВЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 634/991/23

Провадження № 2-о/634/2/24

"06" березня 2024 р. смт Сахновщина Харківської області

Сахновщинський районний суд Харківської області у складі головуючого судді - Зимовського О.С., за участю секретаря судового засідання Лісняк С.П., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт Сахновщина Харківської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересованою особа: Сахновщинська селищна рада Красноградського району Харківської області про встановлення факту родинних відносин, -

встановив:

В провадженні Сахновщинського районного суду Харківської області знаходиться цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересованою особа: Сахновщинська селищна рада Красноградського району Харківської області про встановлення факту родинних відносин.

Ухвалою Сахновщинського районного суду Харківської області від 14.02.2024 року задоволено клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів, а саме у Сахновщинському відділі державної реєстрації актів цивільного стану у Красноградському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків):

- копію свідоцтва про народження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- копію свідоцтва про смерть ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

21.02.2024 року до суду надійшов лист Сахновщинського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Красноградському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків), згідно якого свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану можуть повторно видаватися, особі, яка має право на повторне їх отримання. Зазначають про можливість надати витяг з Державного реєстру актів цивільного стану.

Заявник в судове засідання не з`явився, хоча повідомлений про час та місце судового засідання завчасно та належним чином.

Представник заінтересованої особи: Сахновщинської селищної ради Красноградського району Харківської області в судове засідання не з`явився, надали заяву про розгляд справи за відсутності їх представника.

Зважаючи на те, що всі учасники справи в судове засідання не з`явилися, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить наступного висновку.

Згідно ч. 1 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення сторін, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

У відповідності до ч. 2 ст. 294 ЦПК України з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Враховуючи інформацію надану на виконання ухвали суду від 14.02.2024 року про витребування доказів суд вважає за необхідне витребувати Сахновщинського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Красноградському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) повний витяг з Дердавного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1

Разом з тим, у відповідності до ч.4 ст.223 ЦПК України суд вважає за необхідне відкласти судове засідання по даній цивільній справі у зв`язку з витребування доказів.

Керуючись ст.ст. 84, 223, 258-261 ЦПК України, -

постановив:

Витребувати у Сахновщинському відділі державної реєстрації актів цивільного стану у Красноградському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) повний витяг з Дердавного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Докази, які вимагає суд, необхідно направити до суду в строк до 20 березня 2024 року.

Роз`яснити, що:

- згідно з ч. 7 ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали;

- згідно з ч. 8 ст. 84 ЦПК України, уразі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом;

- згідно з ч. 9 ст. 84 ЦПК України, притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Розгляд справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересованою особа: Сахновщинська селищна рада Красноградського району Харківської області про встановлення факту родинних відносин - відкласти на 13 год. 00 хв. 20 березня 2024 року, в приміщенні Сахновщинського районного суду Харківської області за адресою: 64501, смт Сахновщина, вул. Шмідта, 8 Харківської області.

У судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117466835
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —634/991/23

Рішення від 10.04.2024

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Зимовський О. С.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Зимовський О. С.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Зимовський О. С.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Зимовський О. С.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Зимовський О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні