Ухвала
від 04.03.2024 по справі 911/3417/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті

"04" березня 2024 р. Справа № 911/3417/23

Господарський суд Київської області у складі судді Щоткіна О.В., розглянувши матеріали справи

за первісним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Українська агропромислова інвестиційна група

до: 1. Товариства з обмеженою відповідальністю Кооператив Агровесна

2. Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Весна-2011

про припинення договору та повернення грошових коштів

та за зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Кооператив Агровесна

до Товариства з обмеженою відповідальністю Українська агропромислова інвестиційна група

про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

за участю представників:

позивача за первісним позовом (відповідача за зустрічним позовом): Захарова К.О. адвокат, ордер серії ВІ № 1197668 від 12.02.2024;

відповідача 1 за первісним позовом (позивача за зустрічним позовом): Демянова Н.І. адвокат, ордер серії АА № 1385164 від 21.12.2023

відповідача 2 за первісним позовом: не з`явився

встановив:

У провадженні Господарського суду Київської області перебуває справа за первісним позовом ТОВ Українська агропромислова інвестиційна група до ТОВ Кооператив Агровесна та ТОВ Агрофірма Весна-2011 про припинення договору та повернення грошових коштів та за зустрічним позовом ТОВ Кооператив Агровесна до ТОВ Українська агропромислова інвестиційна група про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою.

Ухвалою Господарського суду Київської області від 26.02.2024 відкладено підготовче засідання на 04.03.2024.

Представник ТОВ Агрофірма Весна-2011 у підготовче засідання 04.03.2024 не з`явився, про поважність причин неявки суд не повідомив.

Присутня у судовому засіданні представник ТОВ Українська агропромислова інвестиційна група усно заявила клопотання про відкладення розгляду справи, з метою надання часу для подання заяви щодо уточнення первісних позовних вимог.

Заслухавши усне клопотання, суд зазначає наступне.

Згідно з частини 3 статті 177 ГПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Справа розглядається з 04.12.2023 у підготовчому провадженні, строк якого обмежений відповідно до статті 177 ГПК України 60 днями. Ухвалою суду від 29.01.2024 продовжено строк підготовчого засідання у справі на 30 днів.

Враховуючи закінчення встановленого законом процесуального строку для проведення підготовчого провадження у справі, а також зважаючи на те, що судом вже продовжувався строк підготовчого провадження на 30 днів, у суду відсутні підстави та можливість для відкладення підготовчого засідання.

Відтак, суд приходить до висновку про відмову у задоволенні усно заявленого клопотання представника ТОВ Українська агропромислова інвестиційна група про відкладення розгляду справи.

Відповідно до частини першої статті 177 ГПК України, завданнями підготовчого провадження є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Беручи до уваги, що судом вчинено всі необхідні процесуальні дії, передбачені частиною другою статті 182 ГПК України, для виконання завдань підготовчого провадження у даній справі, суд дійшов висновку про наявність підстав для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно з пунктом 3 частини другої статті 185 ГПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу, зокрема, про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Крім того, присутня у судовому засіданні представник ТОВ Українська агропромислова інвестиційна група усно заявила про необхідність проведення наступного судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до частини першої статті 197 Господарського процесуального кодексу України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Заслухавши усне клопотання представника ТОВ Українська агропромислова інвестиційна група щодо участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, суд вважає за можливе задовольнити його та провести наступне судове засідання в режимі відеоконференції.

Керуючись п. 3 ч. 2 ст. 185, ст. 197, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

1. Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті на 25.03.2024 о 10:50. Судове засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Київської області за адресою: м. Київ, вул. С.Петлюри, 16/108.

2. Провести судове засідання в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення EasyCon.

3. Особа, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду: представник Товариства з обмеженою відповідальністю Українська агропромислова інвестиційна група - Захарова Крістіна Олександрівна.

4. Роз`яснити особі, щодо якої вирішено питання про його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, що у разі його явки у призначений час безпосередньо до зали судового засідання у приміщення Господарського суду Київської області, така особа буде брати участь у судовому засіданні в загальному порядку.

Інформацію по справі, що розглядається, сторони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет (http://court.gov.ua/fair/).

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Щоткін

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено08.03.2024
Номер документу117472172
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань купівлі-продажу поставки товарів, робіт, послуг

Судовий реєстр по справі —911/3417/23

Рішення від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 08.04.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 04.03.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 26.02.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 12.02.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 29.01.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 15.01.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 08.01.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні